Credit Suisse: Gelişen piyasalardan kaçış bir fırsat

0
37

Bloomberg Television’a konuşan Thiam, “Başarılı bir gelişmekte olan piyasa stratejisine sahip olmak için, bu volatiliteye olan iştahınızın olması ve bu dalgalanmada yol alabiliyor olmanız gerekiyor. Bugünkü gelişmeleri yatırım fırsatı olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

Thiam, “Diğer bankalar bölgeden çekilirken, bir anda daha önce bizimle hiç irtibat kurmayan yatırımcılar bizimle konuşmaya başladılar, çünkü diğer bankalar bölgeden çekiliyor.” dedi.

Thiam’ın konuşması esnasında, dünyadaki anahtar merkez bankalarından bazılarının, Çin’deki yavaşlama ve petroldeki düşüş nedeniyle belirsizlik yaşayan piyasaları sakinleştirmek üzere harekete geçeceği beklentisiyle Asya hisse senetleri 3.5 yılın düşüğünden ralli yaptı.

İsviçre’nin ikinci en büyük bankası UBS Group AG, Asya, Doğu Avrupa ve gelişmekte olan piyasalarda büyüme lehine pozisyon alıyor. UBS bu bölgelerde zengin yatırımcılar için valık yönetimi işini geliştirmek istiyor.

Thiam, gelişmekte olan ülkelerin küresel ekonomideki rolü büyüdükçe bu ülkeler volatil olmaya devam edecek dedi. Thiam, “Hızlı büyüyen ama volatil olmayan bir ekonomi olamaz. Bu piyasaların alışması gereken bir durum.” dedi.