Coca-Cola’dan obezite suçlamalarına karşı ilginç yöntem

0
28

Sağlıksız olduğu, obeziteye yol açtığı gibi suçlamalarla mücadele için atağa kalkan Coca-Cola, bu tür eleştirileri bertaraf etmek amacıyla ilginç bir yöntem buldu.

New York Times’ın haberine göre, Amerikalı içecek devi bundan böyle içeceklerinin imajını düzeltmek için bizzat kendisinin finanse edeceği bilimsel araştırmalar yaptıracak. Bu araştırmaların amacı, obezite gibi sağlık sorunlarının Cola’dan değil fiziksel egzersiz eksikliğinden kaynaklandığını göstermek. Bu durumda da, bir bardak Coca-Cola’nın astronomik rakamlara ulaşan kalorisi göz ardı edilmiş olacak.

Öte yandan, şirket yönetimi bu tür araştırmaların taraflı olacağı yönündeki eleştirileri reddederek, finansal kaynakların tamamen şeffaf olacağını ileri sürüyor.

Amerikalı devin stratejisi kapsamında, söz konusu mesajının tıbbi yayınlarda yer alması için etkili bilim adamlarıyla iş birliğine gittiği belirtiliyor. Coca-Cola’nın bu projesi uyarınca Atlanta’daki merkezinde, kâr amacı gütmeyen “Global Energy Balance Network” adlı yeni bir birim oluşturduğu da kaydediliyor. Şirketin bu iş için araştırmacılarına ayırdığı kaynak 5 milyon euro civarında. Coca-Cola’nın amacı Amerikalıların yedikleri içtikleriyle çok fazla ilgilendikleri, bu arada sporu ise ihmal ettikleri mesajını vermek.