Çin’den finansal risk uyarısı

    0
    38

    Çin Merkez Bankası, ülke ekonomisinde artan borç seviyesinin finansal riskleri artırdığı uyarısında bulundu.
     
    2. çeyrek para politikası raporu yayınlayan Çin MB, 64 sayfalık raporda ülke ekonomisinin hala merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin altyapı yatırımlarına yönelttikleri harcamalara bel bağlamaya devam ettiğini vurguladı. Banka, kısa vadede geniş kapsamla reformlar nedeniyle ekonominin ters rüzgarlarla karşı karşıya kalabileceğini de belirtti. Raporda, Çin ekonomisinde orta vadede büyüme için güçlü politika teşviklerine bel bağlanmaması gerektiğini de vurguladı.
     
    Yayınlanan raporda, kurlar ve sermaye akışlarında daha fazla belirsizlik gördüğünü belirten Çin MB, bu ortamda para politikası uygun şekilde sıkı tutmaya odaklanmayı artırıcağını ifade etti. Hedefli politika ayarlamalarını devam ettireceğine işaret eden Çin MB, yuanın değerinin makul seviyede tutacağını ve kur esnekliğini artıracağını vurguladı.
     
    Finansal sistemin istikrarlı tutulmasına ve finansal risklerin engellenmesine odaklanılacağını belirten Çin MB, “Finansal piyasa beklentilerinin istikrarlılaştırılmasına odaklanılacak” ifadelerini kullandı.