Çin’de sanayi üretimi beklentilerin altında

0
35

Çin’de maliye ve para politikası desteğinin talebin devamını sağlayamaması nedeniyle sanayi üretimi ve perakende satışlarda beklentilerin altında artış yaşandı.
 
Çin Ulusal İstatistik Kurumu tarafında yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,0 arttı. Piyasalarda beklenti bir önceki ay yüzde 6,8 olan sanayi üretimi artış hızının yüzde 6,8’e ineceği yönündeydi. Aynı ayda bir önceki aya göre ise üretim artışı yüzde 0,47 oldu.
 
Aynı dönemde perakende satışlar yıllık yüzde 10,1 artış gösterdi.Perakende satışların yıllık bazda yüzde 10,6 artması bekleniyordu.Aylık bazda perakende satışlarda artış yüzde 0,80 olarak gerçekleşti.
 
Ülkede kırsal kesimler hariç sabit sermaye yatırım tutarı ilk 4 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,5 arttı. Analistler artışın yüzde 10,7’den yüzde 11,0’e çıkacağını tahmin ediyorlardı.
 
Analistler açıklanan veriler ve yeni kredilerdeki düşüşün, Ülke ekonomisinin rahata çıkmakta olduğu yolundaki umutları zayıflattığını düşünüyorlar. Analistler, büyüme ve enflasyona yönelik risklerin aşağı yönlü kalmaya devam ettiğini belirtiyorlar.
 
Çin’de cuma günü açıklanan yeni yuan kredi verisi de 555,6 milyar yen seviyesinde kalmış, tahminler ve bir önceki ayın oldukça altındagerçekleşmişti.