Çin’de para piyasası oranı beş ayın zirvesinde

0
22

Çin’de para piyasası oranı, bankaların mevzuata ilişkin yıl sonu zorunluluklarını yerine getirmek için nakit depolamalarıyla birlikte beş aydan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

Yatırımcılar sekiz şirketin ilk halka arzlarına (IPO) yönelik pozisyon alırlarken, China International Capital Corp.’a göre en büyük etkinin Perşembe günü 1.5 trilyon yuan (231 milyar dolar) değerinde fon girişiyle gerçekleşmesi bekleniyor. Interbank oranları, bankaların mevzuata ilişkin zorunluluklar nedeniyle nakit depolamalarıyla birlikte genellikle yıl sonlarına doğru tırmanıyor.

Çin’de Ulusal Interbank Fonlama Merkezi’nin ağırlıklı ortalama hesabına göre Interbank fonlama oranı göstergesi olan 14 günlük yeniden alma oranı, Şanghay saatiyle 14:36’da 9 baz puan yükselerek yüzde 3.03 seviyesine geldi. Bu 9 Temmuz’dan bu yana görülen en yüksek oran.

Bank of Nanjing Co. analisti Guo Wei, “Yıl sonunda fon talebinde yaşanan artış önemli ticari bankaların interbank piyasasında daha az borç vermeye yoluna gitmesiyle piyasayı etkiliyor” dedi.