Cep telefonları ve bilgisayarlara TRT zammı

0
45

Tüm cep telefonlarından, bilgisayardan ve tabletlerden ‘TRT bandrol’ ücreti kesilmeye başlandı. Alınan bu karardan sonra cep telefonları en az yüzde 6, bilgisayar ve tabletlerin ise en az yüzde 2 zamlanması bekleniyor. Zamlı fiyatlar en geç bir ay içinde tüketiciye yansıyacak.

Hürriyet’in haberine göre, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında Bakanlar Kurulu kararıyla TRT’nin aldığı bandrol ücretlerinin kapsamı genişletildi ve tüm cep telefonu, tablet ve bilgisayarlardan bandrol ücreti alınacak.

Açıklanan karara göre TRT’nin alacağı bandrol ücretleri ithal ve Türkiye’de üretilen yerli modelleri etkileyecek.

Alınan kararda açıklanan bilgilere göre internet üzerinden televizyon ve radyo yayını alabilen cep telefonlarından (akıllı telefonlar) yüzde 6 TRT bandrol ücreti alınacak.

Başka bir deyişle, televizyon ve radyo uygulamalarının indirebildiği veya tarayıcılar (browser) ile bu yayınlara bağlanabilen tüm cihazlardan TRT bandrolü ücreti kesilecek. Eğer cep telefonlarının içinde radyo veya televizyon yayını için donanım varsa alınan bandrol ücreti yüzde 7’ye çıkacak. Bu da TRT bandrolü yapıştırılacak akıllı telefonların en az yüzde 6 civarında zamlanacağını gösteriyor. Örneğin 2 bin liralık bir akıllı telefonun yeni dönemdeki satış fiyatının en az 2 bin 120 olacağı tahmin ediliyor.