Cemil Ertem ekonomi yönetimindeki görev dağılımını yorumladı

0
36

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem NTV’ye yaptığı değerlendirmede, ekonomideki görev paylaşımı, Merkez Bankası kararları ve Türk Lirası’nın durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ertem, “Ekonomide görev paylaşımıyla işler daha etkin yürüyecek. Başbakan yardımcılarının görev paylaşımına ikili yapı dememek gerek. Ekonomide üretime dönük bir politika hakim olacak.  Şunu söyleyebiliriz görev dağılımında hem para hem de mali piyasaların daha üst düzeyde koordinasyonun sağlanması yönünde bir görev paylaşımı olduğunu görüyoruz” dedi ve ekledi: “Hazine Merkez Bankası gibi çok önemli kurumların Mehmet Şimşek etrafında kaldığını görüyoruz. Bir Hazine bir Merkez Bankası zaten başlı başına çok önemli kurumlar çok ciddi bir mesai gerektiriyor. Bence çok yerinde bir karar. TMSF SPK ve BDDK gibi bağımsız düzenleyici ve denetleyici kuruluşlar Nurettin Canikli’ye bağlı olarak çalışacaklar. Burada daha etkin bir yönetim amaçlandığını söyleyebiliriz.” dedi

Ertem, “Merkez Bankası’nın üst bantta yaptığı faiz indirimleri proaktif merkez bankacılığını ön plana çıkaran yeni bir yoldur, bunun devam ettiğini göreceğiz. Faiz indirimleri için yer olup olmadığı konusunu Merkez Bankası’na bırakalım, Merkez Bankası’na güvenelim. Merkez Bankası yeni yaklaşımları araç bağımsızlığı çerçevesinde inşa edecektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye piyasalarında olumlu ayrışma başlayacağını aktaran Ertem. TL’nin değer kazandığı bir dönem görülebileceğine değindi.