ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: İşçi alımlarında iltimas olmadı

0
44

Sütlüoğlu, ÇAYKUR’da düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR’da 30 Ocak’ta başlayan işçi alım sürecinin dün itibarıyla tamamlandığını, süreç içerisinde İŞKUR mevzuatından dolayı bir ara kesintilerin oluştuğunu ama verimli şekilde tamamlandığı belirtti.
ÇAYKUR’un yıllarca alım evlerinden çayı taşırken sıkıntılar yaşadığını ifade eden Sütlüoğlu, “Yükleme ve boşaltma işçisi sıkıntısı çekiyorduk. Müteahhitlere yaptırıyor ve sıkıntılar bitmiyordu. Yükleme sıkıntısını ortadan kaldırmayı hedefledik. Kura çekimi işlemini tamamlayarak ihtiyaç duyduğumuz elemanların işlemleri tamamlandı” diye konuştu.
Sütlüoğlu, bunun dışında KPSS puanlarına göre alımların yapıldığına işaret ederek, “En üst puandan aşağı doğru alımlar yapıldı. İşe girmeyenlerin yerine yedekler alınacak. Bunun için 15 günlük süremiz var. İşçi alımlarında hiçbir şekilde iltimas olmadı. Ben dahil hiç kimsenin, bir işçilik kontenjanı olmadı. Kura çekiminde kimler çıktıysa onlar işe girmeye hak kazandı” dedi.
Yeni işçilerden en kısa sürede evraklarını tamamlayarak başvuru yapmalarını isteyen Sütlüoğlu, “Yeni katılımlarla sayımız 13 bin 226’ya çıktı. Çok büyük bir aileye dönüştük. Bu güçle daha da verimli çalışarak daha kaliteli hizmetler vermeye devam edeceğiz. Bu süreçte 26 bin 400 kişi işe girmek için müracaat etti. Gönül arzu eder ki diğerleri de girebilseydi. İşçi sayısı azaldıkça işçi alımları devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Kuruma 8 yıl sonra işçi alımı yapıldığını belirten Sütlüoğlu, “2007 yılında bin 351 işçi alımı yapılmıştı. 2005 yılında 200 eski hükümlü alınmıştı. 1998 yılında ise 4 bin 991 işçi alınmıştı. 17 yıl sonra buna yakın bir alımı gerçekleştirmiş olduk” dedi.
İmdat Sütlüoğlu, eksperlik için müracaatın yeterli olmadığını, müracaat eden çay eksperlerinin tamamının alınacağını, İş-Kur mevzuatında sıkıntı olmaması halinde, KPSS’ye girmeyen eksperlerle açığın giderileceğini bildirdi.
– ÇAYKUR’da yaş çay alımları
Sütlüoğlu, 29 Nisan itibarıyla Artvin’den Giresun’a kadar bütün bölgede yaş çay sezonuna başladıklarını, ürün alımının hava şartları nedeniyle gerçekleşmediğini belirtti.
ÇAYKUR olarak alımlara hazır olduklarını açıklayan Sütlüoğlu, “Havalar çok soğuk geçti ve yaş çay büyüyemedi. Vatandaşımız halen çay toplamıyor. Sadece beyaz çay toplanıyor. Bugüne kadar 43 kilogram beyaz çay aldık. Fabrikalarımız hazır. Vatandaşlarımızdan tarlaya girerek çayını toplamasını istiyoruz. Sahil ve yüksek kesim birlikte geliyor. Bu nedenle çayını erken verebilmesi, sahilde 4. sürgünün gelmesi için kendi menfaatlerinedir” diye konuştu.