​Çalık Enerji, Gardabani Elektrik Santrali’nin işletmesini üstlendi

0
56

Çalık Enerji, Gürcistan’ın son dönemde enerji alanında yaptığı en büyük yatırımlarından biri olan Gardabani 230 MW Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali’nin işletmeciliğini üstlenerek Kombine Çevrim Santrali İşletmeciliğine ilk adımını attı.

Çalık Enerji’den yapılan açıklamaya göre, Temmuz 2015 itibariyle teslimi yapılan Gardabani 230 MW Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali’nin inşasında ve devreye alma çalışmalarında gösterilen başarıların neticesinde, 15.09.2015 tarihinde yapılan yeni bir sözleşme ile santralin İşletme ve Bakım  Hizmetleri de Çalık Enerji tarafından üstlenildi.

Çalık Enerji işletme ve bakım ekibinin sahaya mobilizasyonu tamamlanması sonrasında, 30 Eylül 2015 tarihi itibariyle Gürcistan Elektrik Dağıtım ve Düzenleme Kurumu tarafından talep edilen yük talebi sorunsuz olarak karşılanarak ticari işletmeye başlandı. 

Açıklamada, “İmzalanan bu sözleşme firmamıza katma değeri yüksek bir kulvarda yeni bir iş alanı açmış olup, alınması planlanan yeni işlerde yeterlilik ve referans sağlayacaktır.  Aynı zamanda, bu santralin işletme ve bakım sürecinde yetiştirilecek yeni kadrolar ile diğer projelerimize devreye alma, işletme ve bakım işlerinde profesyonel destek verilmesi planlanmaktadır.” denildi.