‘Bütün noktaları sıcağı sıcağına takip edeceğiz’

0
38

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekili genel seçimi için oyunu Kayseri’deki Besime Özderici Ortaokulunda kullandı.
Okula eşi Selma Yıldız ile gelen Bakan Yıldız, oyunu 1007 numaralı sandıkta verdi.
Oy verme işleminden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız, yaklaşık iki aylık seçim kampanyasının ardından finale gelindiğini söyledi.

Bakan Yıldız, seçim güvenliğiyle ilgili de şunları kaydetti:
“Ankara’da kurduğumuz bir sistem ile 21 dağıtım bölgesi ve 22 iletim bölgesinden canlı yayınla beraber bütün noktaları sıcağı sıcağına takip edeceğiz. 686 tane büyük trafo merkezi de takip ediliyor. Bizim görevimiz akşam 17.00’ye kadar değil yarın sabaha kadar sürecek. Ben de orada sabahlamayı düşünüyorum. Ayrıca bugün itibarıyla milletvekilliğimizi noktalıyoruz. Kayseri’ye, Türkiye’ye hizmet etmeye çalıştık. Bundan sonra hizmet tabii ki devam eder.”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, oyunu kullanmak üzere eşi Vildan Çavuşoğlu ile Antalya’nın Alanya ilçesindeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokuluna geldi. Görevlilerle selamlaşan Çavuşoğlu, daha sonra 2343 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Çavuşoğlu, oy verme işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bir seçimi daha gerçekleştirdiklerini söyledi.
Seçim öncesi tüm siyasi partilerin liderleri ve adaylarının sözünü söylediğini belirten Çavuşoğlu, “Bugün sözü milletimiz söylüyor. Biz her zaman ‘Söz de karar da milletindir’ diyoruz. İnşallah bugün demokrasi kazanacak. İnşallah Türkiye’de yine aklıselim kazanır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, oyunu, Altunizade Hafize Özal Ortaokulu’nda kullandı. Seçimlerin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Güllüce, oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini söyledi.
Vatandaşların, ülkenin kaderiyle ilgili söz sahibi olduğunu, oylarını kullanarak ülkenin yönetimini belirlediğini ifade eden Güllüce, bunun demokratik bir davranış olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulundaki görevlilerle selamlaştıktan sonra 2067 numaralı sandıkta oyunu verdi.
Avcı, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin vatana, millete hayırlı olmasını dileyerek “Allah hayırlara vesile etsin. Hayırlar feth olsun, şerler def olsun” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, oyunu Sivas Fevzipaşa İlkokulunda kullandı.
Yılmaz, oy verme işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Aziz milletimiz ‘yola devam’ derse bu millete hizmete devam edeceğiz, farklı bir düşüncesi olursa da saygıyla karşılayacağız. Yapmış olduğumuz eksik işlerin olduğunu düşüneceğiz. İnanıyorum ki umudum da odur ki 80 yılda yapılanları bir teraziye koyacak, bir de bizim dönemimizde yaptığımız işleri bir teraziye koyacak. Dolayısıyla bu milletin gözü terazidir. Kimin ne yaptığını, kimin laf ürettiğini, kimin iş ürettiğini bilir ve ona göre de oyunu kullanır” dedi.