Bullard: Faiz artırımının zamanı önemli değil

0
33

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed’in kısa vadeli faiz oranlarında olması gereken yeren oldukça yakın olduğunu söyledi. 
   
Fed’in faiz oranlarını ne zaman artıracağına dair her hangi bir öngörüde bulunmayan Bullard, faiz artırımının zamanlamasının o kadar önemli olmadığını savundu. Fed’in faiz artırmasını desteklemekiçin hala verilere bakmaya devam ettiğini ifade eden Bullard, önümüzdeki bir dönemde şartların faiz artırmak için uygun olacağına inandığını vurguladı. 
   
Bullard, “Faiz oranını ne zaman artıracağımız çok fazla önemli değil. Eylül veya Aralık ayı üzerinde o kadar çok baskı yaratmamalıyız. Faiz artırımının ekonomik büyümenin toparlandığına dair kanıtlar gibi iyi haberlerin artırdan gelmesini tercih ederim” diye konuştu. 
   
Haziran ayından bu yana yaptığı konuşmalarındaki ifadelerinibüyük ölçüde tekrarlayan Bullard, ABD ekonomisinin ılımlı büyüme,istikrarlı istihdam ve enflasyonun olduığu kalıcı bir döneme doğru gittiği görüşünü tekrarladı. Bullard, “Eğer ekonomide büyük bir şok olmaz ise bu durum gelecek 2,5 yılda sürdürülebilir” dedi. 
   
Bullard hali hazırda FOMC’nin oy verme hakkına sahip bir üyesi.