Bugün günlerden Back to the Future

0
300

1985 yılında vizyona giren ve dönemin en popüler bilim kurgu filmi olan Back to the Future’da (Geleceğe Dönüş) Michael J. Fox’ın canlandırdığı Marty McFly, filmin ikinci serisinde DeLorean marka otomobili ile zaman yolculuğu yapmış, geleceğe gitmişti. İşte o gün tam olarak bugün yani 21 Ekim 2015.

1985 yılında yola çıkan McFly, 30 yıl sonrasına gitmeyi başarmıştı. Ancak günümüz teknolojisinin McFly’ın  2015’ine tamamiyle gidebildiği  söylenemez.

Peki nedir bu ‘’hayaller ve gerçekler ‘’derseniz;
1) Tüplü televizyon döneminde çekilen filmde büyük bir öngörüde bulunulmuştu. Plazma TV teknolojisi o zamanlar için sadece bir hayaldi. Bu hayalin nasıl kurulduğunu ise bilemiyoruz. Belki sinemalardan esinlenildi, belki de tablolardan… Yine de yapılan tahmin şu an bizim gerçekliğimiz halinde! Artık neredeyse herkesin evinde plazma tv, led tv gibi ince ve büyük ekranlı televizyonlar bulunuyor.

2) Görüntülü konuşma teknolojisi de o zamanlar için aşırı derecede uçuk bir hayal gibiydi! Şu an görüntülü konuşma yapabileceğimiz pek çok ortam bulunuyor. Görüntülü konuşmanın günlük hayatın sıradan zorundalıkları içine girdiği bile söylenebilir. Bazı şirketlerde toplantılar bile görüntülü konuşma şeklinde yapılıyor!

3) Hologram teknolojisi ve 3D göndermesi de tutanlardan. O zamanların ayakları yere basmayan hayali olan bu teknolojilerden 3D neredeyse tüm sinemalarda olan bir özellik. Bizler de çoğunlukla 3D filmleri tercih ediyoruz. Hatta aksiyon filmlerine ve animasyonlara 3D değilse gitmiyoruz bile!

Geleceğe dönüş filmindeki hala hayalden ibaret olan teknolojiler ise;
1) Üretilen araçlar full teknoloji ile donatılsa da hala uçan arabalara geçebilmiş değiliz. Hele bir de çöp ile çalışan araçlar mı? Keşke bir an önce bu tip doğa dostu araçlar da üretilse

2) Evcil hayvan sahiplerini havalara uçuracak teknoloji, kendi kendine köpeğinizi gezdirebilecek tasmalar da hala kullanımda değil. Aslına bakılırsa iyi ki de değil! Küçük dostlarımızla geçireceğimiz bu özel zamandan bizi alıkoyabilecek teknoloji olmasa da olur. Onlarla yaptığımız yürüyüşlerde hissettiğimiz mutluluk ve rahatlama, daldığımız düşünceler hala çok güzel.

3) Bir anda hazır olan pizza diye bir şey de yok! Geleceğe dönüşte bahsi geçen fakat Google’ın “not found” listesine girebilecek diğer bir teknoloji de bu. Böyle bir teknoloji gelişmiş olsaydı da ne kadar sağlıklı olurdu orası tartışılır. Yine de bu iki saniyede hazır olan pizza hayali bize çok farklı bir bilgi veriyor. Modern insanın günlük hayatta en çok istediği şey yemeklerinin bir an önce hazır olması! Hatırlrsanız Jetgiller adlı çizgi filmde de bu tip yiyecekler yiyorlardı.

BACK TO THE FUTURE GERİ DÖNÜYOR
Geleceğe Dönüş günü geldi çattı. 21 Ekim 2015 bilim kurgu sevenler için unutulmaz bir tarih. Bu tarihe özel olarak bazı sinemalarda Back to the Future (Geleceğe Dönüş) filmi yeniden gösterime girecek.