BUDO ve İDO’dan sefer iptalleri

0
28

Bursa Deniz Otobüsleri ve İstanbul Deniz Otobüslerinin bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği bildirildi. 

BUDO’dan yapılan açıklamaya göre, saat 08.00, 09.00 ve 11.30’daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 08.30, 10.45 ve 12.30’daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri programdan kaldırıldı.

Ayrıca saat 09.30’daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) seferi de aynı gerekçeyle iptal edildi.

Öte yandan İDO’dan yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü ve Sirkeci-Harem arabalı vapur hattı seferinin iptal edildiğini belirtildi. 

Marmara’da sabah erken saatlerde başlayan 7 ila 9 kuvvetinde fırtına şeklinde esen rüzgarın seferleri olumsuz etkilediğini kaydedilen açıklamada, bu nedenle vapur seferlerinde iptal ve aksamalar yaşandığı ifade edildi.
Açıklamada, saat 08.40 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferlerinin yapılamayacağı bildirildi. 

Ayrıca hava muhalefeti sebebiyle saat 07.00 Yenikapı-Bandırma, 07.45 Yenikapı-Yalova ve Yalova Yenikapı hızlı feribot seferleri yapılamadı. Saat 08.15 Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot seferleri de gerçekleştirilemeyecek.

Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada hatlarında araba vapuru ve feribot seferleri de kuvvetli lodos nedeniyle iptal edildi.