Bu reklam kadınlar için 10 yılda çekildi

0
38

Dove’un hazırladığı ve yıllardır gündemde olan “Gerçek Güzellik Kampanyası” adlı ilginç reklam filminde sona gelindi.
 
Reklam ajansı Ogilvy & Mather Chicago’nun imzasını taşıyan kısa dokümanterde marka Delhi, Sao Paulo, Londra, San Francisco ve Londra şehirlerini dolaşıp kadınlara iki kapı arasında tercih yapmalarını istedi; kapılardan birinin üzerinde “Güzel” diğerinde ise “Ortalama” yazıyordu.
 
10 yılı aşkın bir süredir gündemde olan deneyin sona gelinmesinin ardından kadınların büyük bir bölümünün “Ortalama”yı seçtikleri görüldü.
 
Reklamda yer alan kadınlardan biri,  ikisi arasında seçim yapmanın zor olduğunu çünkü kendinizi nasıl gördüğünüz konusunda kendinizden fazla emin olmanız ve ayrıca başkalarının da sizinle bu görüşü paylaşıp paylaşmadığını bilmeniz gerektiğini söylüyor.
 
Şanghay’dan bir kadına göre ise, güzellik “ulaşılması çok zor bir şey.”
 
Ancak video ilerledikçe daha fazla sayıda kadının “güzel” kapısından geçme cesaretini gösterebildikleri ve bu deneyi oldukça cesaretlendirici buldukları görülüyor. Dokümanterin ardından da Dove’un klasik reklam sloganı beliriyor. Öte yandan, Dove’un bu videoyla kadınları fizikleri konusunda gerçekten daha pozitif düşünmeye mi teşvik ettiği yoksa sabunlarını mı satmaya çalıştığı konusunda da kamuoyu görüşleri ikiye bölünmüş durumda.