BTB’den 9 ayda 1,4 milyar liralık işlem hacmi

0
29

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, işlem hacminin 9 ayda 1 milyar 396 milyon 275 bin liraya ulaştığını bildirdi.

Matlı, yazılı açıklamasında, BTB’nin ocak-eylül dönemindeki işlem hacminin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31’lik artışla 1 milyar 396 milyon 275 bin lira olduğunu belirtti. 

Bu dönemde, en çok işlem gören ürünler arasında 482 milyon 378 bin lirayla zeytinin ilk sırada olduğunu ifade eden Matlı, canlı hayvan ve et ürünlerinin 262 milyon 459 bin lira ile ikinci, yaş sebze ve meyve ürünlerinin ise 164 milyon 593 bin lira ile üçüncü sırada yer aldığını kaydetti.

Matlı, her geçen gün büyüyen Bursa’da gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün çok önemli gelişmeler gösterdiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“BTB kotasyonuna tabi ürünlerdeki iç talep yoğun bir şekilde devam ediyor. 2015 yılı için ön görülen tarımsal ürün rekoltesindeki artış, işlem hacmini olumlu etkiliyor. BTB’nin bu yıl kuruluşunun 91’inci yılını kutluyoruz. Meslek komitelerimiz, meclisimiz, üyelerimiz ve yönetim kurulumuz başta olmak üzere bütün organlarımızla Bursa için çalışıyoruz. Bir taraftan güvenli gıda konusunda ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde faaliyetlerimize aralıksız bir şekilde devam ederken diğer taraftan Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Canlı Hayvan ve Entegre Et Borsası’nı Bursa’ya ve Türkiye’ye kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”