Borusan Mannesman’dan proje açıklaması

0
47

Borusan Mannesman, ABD doğal gaz boru hattı projesinin 15 Kasım gibi tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas Eyaleti sınırları içinde inşa edilecek olan toplam 443 km uzunluğundaki doğal gaz boru hattı projesi için boru tedariği çalışmalarında son aşamaya gelindiği ve proje kapsamındaki teslimatın, 15 Kasım gibi tamamlanması hedefleniyor.

Borusan Mannesman tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’da 11.12.2014 tarihinde duyurusunu yapmış olduğumuz Şirketimizin, Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas Eyaleti sınırları içinde inşa edilecek olan toplam 443 km uzunluğundaki doğal gaz boru hattı projesi için boru tedariği çalışmaları son aşamasına girmiştir. Şirketimizin tek başına 
üstlendiği en uzun boru hattı projesi olma özelliğine sahip iş kapsamında, son sevkiyat Eylül ayı başında yola çıkmıştır. Proje kapsamındaki teslimatın, 15 Kasım gibi tamamlanması hedeflenmektedir. Şirketimiz üstlenmiş olduğu bu büyük projeyi de tam zamanında bitirmektedir. 
 
Toplam kontrat bedeli yaklaşık 130 milyon USD olan iş kapsamında, dünyada teknoloji bakımından ilk 5’te yer alan Gemlik tesislerimizde ilk kez 24,5 metre spiral kaynaklı çelik boru üretimi gerçekleştirilmiştir. Borular öncelikli olarak ABD’nin Houston Limanı’na (Teksas) gönderilmiş ve buradan yine Teksas Eyaleti sınırları içerisinde bulunan 3 farklı stok sahasına sevk edilmiştir. 

Bu projeyle ABD’ye ilk kez deniz aşırı bir ülkeden 24,5 metre boyunda epoksi kaplı boru sevkiyatı yapılmıştır. Bu uzun lojistik operasyonu boyunca borularda herhangi bir hasar oluşmasını engellemek için sevkiyat sırasında ciddi önlemler alınmış, farklı ve yenilikçi lojistik teknikleri uygulanmıştır. Bu kapsamda, proje yönetim ekibimiz tüm sevkiyat sürecini titizlikle ve yerinde (Gemlik-Houston limanları, Teksas’taki stok sahaları) takip etmiştir. 
 
Borusan Mannesmann, global bir çelik boru üreticisi olma vizyonu doğrultusunda yurtdışı pazarlarda önemli projelerin tercih edilir bir tedarikçisi konumunda bulunmaktadır. Stratejik odaklarından biri olarak tanımladığı büyük çaplı hat boruları segmentinde, ABD gibi rekabetin yoğun olduğu bir pazarda üst üste farklı müşterilerden iş alan şirketimiz  bu alandaki sürdürülebilir büyümesine kararlılıkla devam etmektedir.”