Borsadaki satışın 5 nedeni

0
30

Haftanın ilk işlem gününde küresel piyasalarda hakim olan pozitif havanın aksine BIST jeopolitik risklerle yön buluyor.

Güne yüzde 0,48 yükselişle 71 bin 275 puandan başlayan BIST 100 endeksinde açılış sonrası satış yüzde 2’ye yaklaştı. 69,436 puana kadar gerileyen endeks ilk yarıda 0.93 değer kaybıyla sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 70.279,66 puandan girdi. Cuma günü akşam saatlerinde 2.93 civarında işlem gören dolar/TL bugün 2,95 seviyesini aştı. Güne 2,93 civarında başlayan kur 2,9513’e kadar yükseldi.

SURİYE’YE 100 TÜRK ASKERİ GİRDİ İDDİASI YALANLANDI

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, bugün paylaştığı notta, haber akışlarının Türk varlıklarını negatif etkileyebileceğini belirtti.

1. Türkiye, Azaz ve Suriye’deki YPG birimlerini bombalamaya başladı.

2. Başbakan Ahmet Davutoğlu, YPG güçlerinin Azaz’ı terketmemesi ve güvenliği tehdit etmeye devam etmesi durumunda Ankara’nın gerekeni yapacağını söyledi.  

3. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye’nin Suriye’deki Kürt ve rejim güçlerine topçu ateşine son vermesi çağrısında bulundu.

4. Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Asiri, DAEŞ’e karşı mücadele kapsamında değerlendirilecek savaş uçaklarının Adana’daki İncirlik Üssüne ulaştığını bildirdi. Böylece ilk kez NATO üyesi olmayan bir ülke İncirlik Üssü’nü kullanacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirilecek bir kara operasyonuna Suudi Arabistan’la birlikte dahil olabileceğini belirtti.

5. ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki çatışmaları telefonda görüştü.
Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığı telefon görüşmesinde Putin, Obama’ya teröre karşı ortak mücadele önerisinde bulundu. Obama ve Putin’in Münih Güvenlik Konferansı’nda Suriye ile ilgili alınan kararların hayata geçirilmesi için görüş birliği içinde olduğu da belirtildi.