Borsa İstanbul ve Londra Metal Borsası 2 anlaşmaya imza attı

0
43

Borsa İstanbul ve Londra Metal Borsası (LME) iki anlaşmaya imza attı. Anlaşma kapsamında Londra Metal Borsası’nın takas kuruluşu LCH.Clearnet’teki payını alacak olan Borsa İstanbul, LME ve LME’nin ana şirketi Hong Kong Borsa ve Takas Şirketi (HKEx) piyasa verilerinin dağıtımı konusunda ortak oldu.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, anlaşmaların imzalanmasıyla Borsa İstanbul, Londra Metal Borsası’nın takas kuruluşu LCH.Clearnet’teki payına sahip olurken aynı zamanda Borsa İstanbul, LME ve LME’nin ana şirketi olan Hong Kong Borsa ve Takas Şirketi piyasa verilerinin dağıtımı konusunda ortak hareket edecek.

Anlaşmalar çerçevesinde Londra Metal Borsası, kütük çelik takas verileri için Borsa İstanbul’a lisans verecek. İki borsa, çelik piyasasına yönelik yeni ürün ve hizmetler geliştirme çalışmalarını birlikte yürütecek. Borsa İstanbul aynı zamanda Londra Metal Borsası ve Hong Kong Exchanges and Clearing’e ait (HKEx) gerçek zamanlı fiyat verilerinin dağıtım hakkına da sahip olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, şunları kaydetti:

“Bu anlaşmalarla, HKEx Group ve LME ile çok heyecan verici bir ortaklığı başlatmaktan son derece memnunuz. Geçtiğimiz yıl, hem Borsa İstanbul’u yeniden yapılandırmak hem de yaptığımız anlaşmalar yoluyla Amerika ve Avrupa’da küresel bağlantılar kurmak için yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Şimdi bu bağlantıları Asya’nın önde gelen borsası HKEx ile yaptığımız anlaşma ile tamamlıyoruz. Amacımız, önümüzdeki yıllarda yatırımcı ve ihraççılara hizmet verecek güçlü bir işletme kurmak. Şimdiden bölgesinin güçlü bir finansal süpermarketi olan Borsa İstanbul’un, büyük küresel finans merkezleriyle olan bağları artık daha da güçlü.”

Londra Metal Borsası Genel Müdürü ve HKEx Piyasalar Eş Başkanı Garry Jones ise “Dünyanın sınai maden ticareti merkezi olan Londra Metal Borsası, piyasalarına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla uluslararası çapta büyümek ve stratejik ortaklarla çalışmak için fırsatlar yaratmaya çalışıyor. Borsa İstanbul ile ortaklığımızı açıklamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Borsa İstanbul ile çalışmalarımız veri ve ham madenlerle sınırlı kalmayacak; birlikte farklı varlık sınıfları üzerinde de çalışmayı heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul’un danışmanlık hizmetlerini Sardis Capital Limited verirken, hukuk danışmanlığını Turunç firması yürütüyor.