​Böke’den Başçı’ya eleştiri

0
28

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Bloomberg HT’ye yaptığı değerlendirmede Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın piyasalara karışık sinyaller gönderdiğini söyledi.

Böke bugünkü enflasyon raporunun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirterek “Bir Merkez Bankası Başkanı eğer enflasyon hedefini tutturamamak yönünde tutarlı olmaya devam eder ve tutturamayacağının işaretini de vermeye devam ederse o zaman ister istemez MB’nin yaptığı açıklamalar piyasayı sakinleştirmek, yol göstermek öngörüyü oluşturmak için öncü gösterge olma becerisini kaybeder ve volatilitenin kaynağı haline dönüşür..Merkez Bankası enflasyonu kontrol altında tutmakta o derece yılgın bir senaryo ortaya koyuyor ki o da artık volatilitenin kaynağı haline gelmiş oluyor” yorumunu yaptı.

Merkez Bankası’nın para politikası çerçevesinde kargaşa olduğunu belirten Böke bankanın piyasaya karışık sinyaller gönderdiğini vurguladı. 

Böke, konuya ilişkin olarak “Merkez Bankası’nın enflasyon hedefi %5, OVP’de bu yıl için enflasyon hedefi %7.5. Bugün Başçı enflasyonun çift hanelere gelmemesi için gayret göstereceklerini söyledi. Merkez Bankası bu açıdan piyasalara karışık sinyaller gönderiyor, bu hedefle ilgili sinyal karışık olunca araçla ilgili karışıklığa da katkıda bulunuyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.