BOJ politikasını değiştirmedi

0
36

Japonya Merkez Bankası bu sabah sona eren politika toplantısında, beklendiği gibi para politikasında her hangi bir değişikliğe gitmedi. Ekonominin, sıkı bir istihdam piyasının artıracağı ücretler ve destekleyeceği tüketim ile resesyondan kısa sürede çıkacağını öngören BOJ, enflasyon beklentileri konusunda ise bir uyarıda bulundu. 

JAPONYA’NIN İHRACATI 1 YILDIR İLK KEZ DÜŞÜŞ GÖSTERDİ
 
BOJ Politika Kurulu yıllık varlık alım programının 80 trilyon yen olarak korunması ve faizleri yüzde 0,0-0,10 seviyesinde tutulması kararlarını yine 1’e karşı 8 oyla aldı. Üyelerden Kichi bu toplantıda da yıllık Japon Devlet Tahvili alım miktarının 45 trilyon yene indirilmesini, varlık alımlarının ve sıfır faiz politikasınaihtiyaç olduğu sürece devam edilmesini önerdi. 
 
BOJ toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Japon ekonomisini ılımlı şekilde toparlanmaya devam etti, bununla birlikte ihracat ve üretim gelişmekte olan ekonomilerdeki yavaşlamadan etkilendi. Enflasyon beklentileri genel olarak yükseliyor görünüyor, bununla birlikte bazı göstergeler hali hazırda göreceli olarak zayıf gelişmelere işaret ediyor” ifadelerine yer verildi.

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda saat 08.30’da bir basın toplantısı düzenleyecek.