BofA: FED Haziran ve Aralık’ta faiz artırır

    0
    20

    Bank of America Merrill Lynch’e göre hisse senedi piyasaları gelecek 12 ayda ABD ekonomisinde bir resesyon olasılığını yüzde 50 olarak fiyatlıyorlar. BofA ML, Fed’in yıl sonuna kadar faiz artırım politikasına son vermesi veya faiz indirimi yapması olasılığını da yüzde 40 olarak görüyor. 
       
    BofA ML yatırımcıları için yayınladığı bilgilendirme notunda, “Bizim görüşümüze göre hisse senedi piyasasında temel göstergeler ekonominin genelinden daha kötü” değerlendirmesini yaptı. 
       
    Banka, kendilerinin yıl sonuna kadar resesyon yaşanması olasılığını yüzde 25 olarak gördüklerini belirtirken, Fed’den yıl sonuna kadar bekledikleri faiz artırımı sayısını da 3’ten 2’ye çekti. Fed’den Haziranve Aralık aylarında faiz artırımı bekleyen BofA ML, 2017 için faiz artırımı sayısı beklentisini de 4’ten 3’e revize etti.
       
    BofA ML global ekonomisti Ethan Harris, “Fed’in 2016’in ilk yarısında yapılacak bir faiz artırımı sonrasında Aralık ayına kadar başkafaiz artırımı yapması olası görünmüyor. Cari piyasa kırılganlığı dikkate alındığında Fed’in ikinci faiz artırımı için Aralık ayına kadar bekleyeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu. 
        
    FANNIE MAE DE BEKLENTİSİNİ 2’YE DÜŞÜRDÜ
    ABD’nin devlet destekli mortgage kuruluşu Fannie Mae, Fed’den beklediği faiz artırımı sayısını düşürdü. 
       
    Fed’in bu yıl 3 yerine 2 faiz artırımı yapacağını tahmin eden Fannie Mae, kötüleşen finansal şartlar ve artan global endişelerin ekonomik büyümeye zarar veriyor göründüğünü belirtti. Fannie Mae ayrıca güçlü dolar ve cansız global ekonominin imalat sektörünü venet ihracatı vurduğuna da dikkat çekti.