BofA: Bir sonraki temerrüd dalgası yıkıcı olabilir

0
36

Sıradaki şirket temerrüt dalgası geldiğinde, yatırımcıları beklenenin üzerinde etkileyebilir.

Bank of America Corp. (BofA) stratejistlerine göre temerrüde düşen şirketlerin tahvillerinden kaynaklanan kayıplar, ABD’deki tahvil ihraçcılarının varlıklarına oranla daha fazla borçlu olmaları nedeniyle, daha önceki temerrüd dalgasındakinden daha yıkıcı olabilir. Daha yüksek oranlı borçluluk, şirketin tasfiye edilmesi durumunda daha fazla yükümlülüğün karşılanması anlamına geliyor.

Newfleet Asset Management kıdemli portföy yöneticisi Edwin Tai, “Her zaman olduğundan daha fazla kurumsal borcumuz var. Bu da sorun çıkma olasılığını artırıyor” dedi.

BofA Merrill Lynch stratejisti Michael Contopoulos’a göre kayıp oranlarının daha fazla artış gösterme potansiyeli, genel olarak çöp tahvillerin yatırımcıları aldıkları riske karşı yeterli oranda ödüllendirmediğini işaret ediyor. BofA Merrill Lynch Endekslerine göre ABD’de çöp tahvillerin ortalama faizi yüzde 8.45 seviyesinde ve bu oran son on yılın ortalamasına yakın bulunuyor.

Kötü zamanlarda, ihraçcı temerrüde düştüğünde kurumsal tahvil yatırımcılarının ortalama zararı 1 dolarda 70 cent olurdu. Stratejistlere göre kayıplar bu kez 80 cent seviyelerini aşabilir.