Bodrum’daki Hollywood

0
43

Son yıllarda yerli ve yabancı büyük turizm gruplarının gözdesi olan Bodrum, bu kez farklı bir anlayış ve tarza ev sahipliği yapacak. California merkezli Paramount Licensing Inc. şirketinin resmi lisansörü PHR FZ-LLC ve Target Investment, Paramount Hotels & Resorts’un markalı dünyadaki ilk otelini Bodrum’a faaliyete geçirdi. Açılış için Paramount Pictures, Hollywood starı Avustralyalı oyuncu Nicole Kidman’ı getirdi.

Bodrum Torba Koyu’nda yaklaşık 100 dönümlük arazi üzerinde konumlanan THE BODRUM by Paramount Hotels & Resorts, bu yatırımı Dubaili Jumeirah Group’tan devraldı. Böylece 2015 sezonunda Jumeirah Bodrum Palace Hotel adıyla hizmet vermeye başlayan otel, yeni konseptiyle “THE BODRUM” adıyla hizmete açıldı. Yatırımı ilginç kılan gelişme, mevcut otelin üçüncü kez el değiştirmesi oldu. Jumeirah zincirinin yatırımından önce mevcut otel, ultra lüks villa kirasının geceliği 196 bin liraya pazarlandığı “Golden Savoy” markasıyla işletiliyordu. İlk iki girişimden sonra Amerikalı dev, yeni konseptiyle bu lüks yatırımın talihini tersine çevirmeyi deneyecek. Jumeirah Grubu tarafından işletilen otel, ağırlıklı olarak Körfez yatırımcısının izlerini taşıyordu. Ancak Paramount Pictures, mevcut oteli Hollywood tarzıyla bütünleştirdi.

THE BODRUM by Paramount Hotels & Resorts Genel Müdürü Alessandro Redaelli, yatırımla ilgili olarak iyi yetişmiş personel ve eğlence anlayışının altını çiziyor. Özellikle butler servisiyle kişiye özel hizmet konusunda iddialı olduklarına değiniyor ve şu bilgileri paylaşıyor: “Müşterilerimize eğlence vaat ediyoruz. Bizi diğer otellerden farklılaştıracak üç özel hizmet sunacağız. Bu konsepti, sinema teknolojisi, Hollywood bağlantısı ve California tarzı olarak adlandırıyoruz. Paramount’a gelen misafirler eğlence ve rahatlığı bir arada bulacak.”

Bu yıl yüzde 55-60 doluluk hedeflediklerini aktaran Redaelli, “Yüzde 40 iç pazar, yüzde 60 da Körfez ülkeleri, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Avrupa’dan turist çekmeyi hedefliyoruz. Lokasyondan çok hizmet kültürümüzle uyuşacak bir nokta arıyorduk. Bodrum’a geldiğimizde aradığımızdan da fazlasını bulduk. Muhteşem doğa, eşsiz lezzetler sunan bir yer Bodrum. Fransa’nın Saint-Tropez’i neyse Türkiye için de Bodrum o” açıklamasını yapıyor.

Paramount Hotels & Resorts CEO’su Thomas van Vliet ise dünyadaki ilk otellerini Bodrum’da açtıklarını söylerken şu bilgiyi paylaşıyor: “Herkes ikonik filmlerden Paramount Pictures’ın 22 yıldızla çevrilmiş dağını hatırlayacaktır. Paramount markasının 104 yıllık yaratıcı gücünü ve ilham veren eğlence anlayışını, yaratıcı projelerimizle misafirlerimize sunacağız. Hollywood ihtişamını ve California’nın etkileyici yaşam tarzını yansıtacak lüks resortun, Bodrum’un konumunu daha da kuvvelendireceğine inanıyorum.”

Milas-Bodrum Havaalanı’na 25 kilometre, Bodrum şehir merkezine ise 10 dakika mesafede yer alan 134 süit ve villanın bulunduğu lüks resorta, özel yatlar da yanaşabilecek. Gecelik konaklamanın 250 euro ile 45 bin euro arasında değiştiği otelde, İtalyan, Asya Füzyon ve Lübnan mutfağı yer alıyor. Otelde sergilenecek sanat eserleri, süit ve villaların televizyonlarında yer alan Paramount Pictures özel film kanalları ve açık hava sineması yeniliklerden bazıları. Resort’ta Paramount markalı ürünlerin satışa sunulacağı “The Vault” mağazası da yer alıyor.