BMI’dan dev işbirliği

0
350

Eğitim ve Gelişim Enstitüsü BMI( Business Management Institute), Yeni Nesil Global Dijital Liderler Programı’nın ilk adımını, BMI- Sarbonne Business School işbirliği ile hayata geçirdi.

BMI Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Altunkaya Fortune’a Sorbonne Business School ile beraber gerçekleşen işbirliğinin detaylarını anlattı.

Bu proje nasıl gerçekleşti? Bilgi verir misiniz?

2004 yılında kurulmuş olan Business Management Institute (BMI), iş dünyası ve akademik dünya bir araya getiren Türkiye’nin lider eğitim ve gelişim enstitüsü. Türkiye’de Üst Düzey Yönetici Geliştirme Programları alanında faaliyet gösteriyoruz. 15 yılı aşkın süredir, 300’ün üzerinde akademisyen ekosistemi, 10’dan fazla üniversiteyle, 700 ün üzerinde program tasarlayarak iş dünyasında fark yaratan yöneticilerin kazanılmasında rol oynadık. 2019 yılında yenilenen vizyonuyla birlikte BMI, Avrupa’nın ilk 20 üniversitesi arasına giren, dünyanın en eski 10 üniversitesi arasında yer alan ve uluslararası arenada da adından sıkça söz ettiren “Paris Sorbonne Universitesi” nin profesyonellere yönelik eğitim okulu olan “IAE- Paris Sorbonne Business School” ile Yeni Nesil Global Dijital Liderler yetiştirmek için güçlerini birleştirmeye karar verdi. Programın işbirliklerinin ilk adımıyla ilgili olarak da Dekan Profesör Eric Lamarque ile beraber gelecek dönemde yeni programlarla da üst düzey yöneticilerin kariyerlerini ileriye taşımayı hedefliyoruz.

 

Sorbonne Üniversitesi Global Digital Leaders Programı’nın içeriği hakkında bilgi verir misiniz?

Global Digital Leaders,  iş dünyasında fark yaratmak isteyen Genel Yönetim, Değişim Yönetimi, İK, Stratejik Pazarlama, Finans ve IT/IS departmanlarının yönetiminde bulunan müdürler, direktörler, genel müdür yardımcıları, C-Level Executives ve yönetim kurulu üyelerini hedef alan bir program. Nisan 2019’da başlayacak programın iki ayağı var. İlk ayağı, İstanbul’da iki gün sürecek. İkinci ayağı beş gün boyunca Paris’te Sorbonne Üniversitesi kampüsünde geçecek. Program sadece akademik bilgi sağlamayı değil teori ve pratiği bir araya getirmeyi hedeflemekte. Program içeriğinin yüzde 40 teorik bilgi üzerine yüzde 60’ının ise bu edinilen bilgileri hayata geçirme, bunları yöneticilerin nasıl şirketlerine transforme edeceğine dair olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda da katılımcılar, dünyada kabul görmüş örneklerin deneyimlenebileceği uluslararası şirketlerden iki tanesinin genel merkezine ziyaret düzenleyerek yerinde görüp sorularını yöneltme ve bilgi paylaşımı şansı bulaca. Program dört  modülden oluşuyor. İlk modülde iki gün boyunca dijital transformasyon ve talep dinamikleri, data gizliliği, dijital transformasyon ve çalışan ilişkileri konuları işlenecek ve İstanbul’da gerçekleşecek. İkinci modül de iki gün olacak ve tamamen stratejiler üzerine odaklanarak Paris’te geçecek. Bu transformasyonun hangi stratejiler izlenerek başarıyla ulaşacağı incelenip vaka analizleri ile de desteklenecek. Üçüncü modülde ise iki gün boyunca bu dönüşümün finans ayağı ele alınacak. Son modülde ise dünyanın önde gelen iki uluslararası şirketin genel merkezine ziyaretler düzenlenecek. Bu dijital transformasyonun nasıl pratiğe döküldüğünü yerinde görmek üzere Paris’te gerçekleşecek.

 

İş dünyasının bu iş birliğinden kazançları neler olacak?

2017 yılı başlarından beri üzerinde çok konuşulan iki kavram. Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0. Her ikisi de gündemde yer ettiği, konuşulduğu kadar kurumların hayatına derinlemesine girmiş durumda değil. Biz bu programla şirketlerin yönetimlerinde bu ajandalara nasıl yer vermesi gerektiği; neyin daha öncelikli olduğu veya yeni iş dünyasında hangi konuların daha ön plana çıkacağı konusunda bilgi sağlamayı hedefliyoruz. Aslen bu programla amaçladığımız, Türk yöneticilerin bu uygulamalardan örnek alarak kendi organizasyonlarına bu transformasyonları uygulayabilmelerini sağlayabilmek, bununla birlikte de program sonunda yeni nesil dünyaya ayak uyduran ve global platformlarda da kabul gören dünya standartlarında Türk liderler çıkmasına ön ayak olmak. Sorbonne Üniversitesi Global Digital Leaders Programı da bu anlamda çok etkin ve başarılara imza atacak.

 

BMI’ın gelecek dönem için sektörel eğitim bilincini geliştirmek ve yeni nesil liderler yetiştirmek üzere stratejileri neler olacak?

2004 yılında kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’de iş dünyasında üst düzey yönetici eğitim programları geliştirmeye odaklandık. Her ne kadar şirketleşmemiz 2004 olsa da 1998 yılından, yani bundan tam 20 yıl kadar önceden bu yana, Türkiye’de o dönemde pek de bilinmeyen bir kavram olan “İnsan Kaynakları” uzmanlarının yetişmesine yönelik olarak bir ilki, “İnsan Kaynakları Yönetimi” Sertifika programını başlattık. Bu da zaten BMI’ın her zaman yenilikçi ve geleceği öngören bir kuruluş olduğunun kanıtı. 2019 yılında yenilenen vizyonumuzla biz ajandamızı global platformlarda dünyaca kabul görmüş Türk yöneticiler çıkarmaya odakladık. Bu bağlamda, dünyada en üst düzeydeki programları incelemeye devam ediyoruz ve artık gerek akademik dünyada gerekse iş dünyasında iş birliklerimizi uluslararası düzleme taşıyıp, dünyada önde gelen birçok akademik kuruluşla iş birliği görüşmelerine başladık. Bu görüşmeler neticesinde çok olumlu geri dönüşler aldık. Artık standartları takip eden değil standartları belirleyen liderler hedefimiz olacak. BMI olarak artık Türkiye’deki iş dünyasına yönelik faaliyet gösteren tek enstitüyüz ve bugüne kadar Türkiye’de önde gelen üniversitelerle iş birliği yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Artık bu potansiyelimizi de aşarak, dünya standartlarında bir enstitü haline gelmek istiyoruz. Bu bağlamda da dünyadaki ilk 50 üniversite ile iş birliği yaparak Türkiye’deki yöneticilerin üst düzey eğitimler almalarını sağlamak istiyoruz.