BM’den Yermuk’te çatışmalara ara verilmesi çağrısı

    0
    26

    BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, Şam yakınlarında 18 bin Filistinli mültecinin yaşadığı Yermuk kampına günlerdir insani yardım ulaştırılamadığını belirterek, çatışmalara ara verilmesini istedi.
    BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Şam yakınlarında 18 bin civarında Filistinli mültecinin yaşadığı Yermuk kampına günlerdir insani yardım ulaştırılamadığını bildirdi.
     
    UNRWA’dan yapılan açıklamada, kampta günlerdir devam eden çatışmalar nedeniyle, 8 Nisan itibariyle kampa insani yardım ulaştırılamadığı ve insani durumun her gün daha da kötüye gittiği kaydedildi.
     
    Sivillerin bulunduğu bölgelere hava saldırıları düzenlenen ve sokak çatışmalarının şiddetli biçimde devam ettiği kampta durumun çok gergin olduğu belirtilen açıklamada, “Çatışmaların devam etesi Yermuk Kampı’nda bulunan 18 bin Filistinli için akla hayale gelmeyecek acılara neden oluyor. Çatışma tehdidi altında yaşayan insanlar içme suyu, gıda ve temel sağlık gereksinimlerine erişemiyor. UNRWA, ihtiyaç içindekilere ulaşılabilmesi ve ayrılmak isteyenlerin güvenli bir şekilde kamptan çıkabilmesi için çatışmalara ara verilmesi çağrısı yapıyor” ifadeleri kullanıldı.
     
    Kampta çatışan taraflardan sivillerin korunması yükümlülüklerini yerine getirmeleri istenen açıklamada, çatışan gruplar üzerinde etkisi bulunanlardan da bu nüfuzlarını insani yardım noktasında kullanmaları talep edildi.