BlaBlaCar Meksikalı Rides’ı satın aldı

0
49

Dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı olan ve Eylül 2014’ten beri Türkiye’de faaliyet gösteren BlaBlaCar, bugün Meksikalı Rides adlı yolculuk paylaşım şirketini satın alarak Meksika’da faaliyet göstermeye başladığını açıkladı.

BlaBlaCar’ın Latin Amerika’da girdiği ilk pazar olan Meksika, aynı zamanda BlaBlaCar’ın,ekonomik ulaşım alternatifini, ihtiyacı olan tüm pazarlara taşıma hedefinin de göstergesi oldu.

Meksika, BlaBlaCar’ın 20 milyondan fazla üyeye sahip topluluğuna en son eklenen pazar olarak şehirler arası ekonomik yolculuk paylaşımı için önemli bir fırsat oluşturuyor. Devlet yardımlarının askıya alınmasından sonra, Meksikalılar 2010 yılından bu yana, benzin fiyatlarında %72’lik bir artışla karşı karşıya kaldılar. Bunun yanı sıra ülkenin 14 büyük şehrini bağlayan yeterli bir demir yolu ağı da mevcut değil.

Ülkedeki bu ekonomik ulaşım ihtiyacı Rides’ın bugüne kadar gördüğü ilgiye de yansıdı. İki yıl içinde şirket, güçlü bir sürücü ve yolcu topluluğu yaratmayı başararak, yolculuk paylaşımının Meksika’da bir tüketici davranışı olarak yerleşmesini sağladı. Alberto Padilla, Cristina Palacios ve Ignacio Cordero’nun öncülük ettiği Rides ekibi, şirketin 12.ofisi olarak BlaBlaCar’a katılacak. Bu hamle ile BlaBlaCar, yeni pazarlarda büyümeyi sürdürmek üzere, yerel satınalmalarla en iyi yetenekleri kazanma (acqui-hire) stratejisine devam etmiş oldu.

BlaBlaCar kurucu ortağı ve COO’su Nicolas Brusson satınalmayı şöyle değerlendirdi: “Tüm dünyada BlaBlaCar’ın yerel ekiplerini yöneten girişimciler grubuna eklenen, Alberto, Cristina ve Ignacio ile çalışıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Yerel satınalmalarla en iyi yetenekleri kazanma (acqui-hire) stratejimiz,ekiplerine ihtiyacı olan hareket alanını sağlayarak başarılarınıdevam ettirme fırsatı verirken, engin yerel bilgileri ve girişimcilik tutkuları BlaBlaCar’ın devam eden uluslararası büyümesine katkı sağlayacak. BlaBlaCar’ın bir parçası olarakbu ekibin, ekonomik ulaşıma ihtiyacı olan milyonlarca Meksikalı için şehirler arası yolculuk paylaşımını alışkanlık haline getirmeyi başaracağına inancımız sonsuz.”

Meksika Ülke Müdürü rolünü üstlenen Alberto Padilla: “BlaBlaCar, girdiği yeni pazarlarda başarılı olma konusunda olduğu kadar, geliştirilmiş emniyet, güven ve kolay kullanım özellikleri tasarlama konusunda da güçlü bir geçmiş performansa sahip. Bu güçlü bileşenlerle, şimdiye kadar oluşturmuş olduğumuz sağlam topluluğun büyümesine hız kazandırma imkanı bulacağız. “BlaBlaBla” olarak tanımlayabileceğimiz Meksikalılar, kesinlikle sohbet etmeyi çok seviyorlar- amacımız daha fazla Meksikalıyı yolculuk paylaşım topluluğuna dahil ederek, şehirler arası yolculuklarda tasarruf etmelerini sağlamak.” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.

BlaBlaCar’ın kurucusu ve CEO’su Frédéric Mazzella ekledi: “BlaBlaCar’ın Meksika’da faaliyet göstermeye başlamasıyla Latin Amerika’ya girmiş olduk- yepyeni bir kıta ve aynı zamandaekonomik ulaşım alternatifini, ihtiyacı olan tüm pazarlara taşıma hedefimizi gerçekleştirme konusunda önemli bir dönüm noktası.  Yolculuk paylaşımı, tüm dünyada olağanüstü bir şekilde benimsenirken, hareketliliğe erişim hızlı bir şekilde ilerliyor ve arabalarımızı kullanım şeklimiz iyi bir amaca hizmet edecek şekilde değişiyor.”

Geçtiğimiz günlerde Autohop ve Carpooling’in satın alınmasının ardından, bugünkü satınalmayla beraber BlaBlaCar’ın faaliyet gösterdiği ülke sayısı 19’a yükselmiş oldu: Fransa, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Hırvatistan, Almanya, Macaristan, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, İspanya, Ukrayna, İngiltere, Hindistan, Meksika ve Türkiye.