Birleşik Krallık’ın 2. çeyrek büyümesi revize edildi

    0
    42

    Birleşik Krallık’ın bu yılın ikinci çeyreğindeki yıllık büyümesi yüzde 1,7’den yüzde 1,5’e revize edildi. 

    Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi’nden (ONS) yapılan açıklamada ülke ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde daha önce yüzde 1,7 olarak duyurulan yıllık bazda büyümesinin yüzde 1,5 seviyesine revize edildiği bidirildi. 
    Bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre büyümenin ise yüzde 0,3 olarak teyid edildiği belirtildi.  

    Son revizyonla birlikte Birleşik Krallık bu yılın ikici çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1,5 ile 2013 yılından bu yana en düşük büyümeyi kaydetmiş oldu. 

    Revizyona ilişkin olarak ONS Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) İstatistikleri Başkanı Darren Morgan, “Bu yılın ilk yarısında ekonomide dikkate değer bir yavaşlama oldu. Hane halkı harcamaları yılın ikici çeyreğinde azalmaya devam etti.” değerlendirmesinde bulundu. 

    IHS Markit Başekonomisti Chris Williamson ise büyüme verilerindeki aşağı yönlü revizyonun ardından İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) politika faizini bir süre daha tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,25 seviyesinde tutmayı tercih edebileceğini söyledi. 

    Öte yandan İngiltere Merkez Bankası Başkanı (BoE) Mark Carney, BoE’nin faiz politikasına ilişkin, “Eğer ekonomi şu anda olduğu gibi yolunda gitmeye devam ederse, ki bütün göstergeler bu yönde, görece kısa vadede faizlerin artmasını bekleyebiliriz.” dedi.