Bir Milyon Dolara ”Aşk-ı Derun”

0
102

Osmanlı motiflerinin; ihtişamını, asaletini, kişiye özel tasarladığı birbirinden şık mücevherlerin ışıltısı ile harmanlayan mücevher tasarımcısı Arda İşler; İstanbul Jewelry Show‘da  ilk kez görücüye çıkardığı ‘AŞK-I DERUN’ koleksiyonu yoğun ilgiyle karşılaştı.
 
Sektör de son döneme, Osmanlı sultanlarına ithafen hazırladığı, özel koleksiyonlarla damga vuran; Hürrem’in Gözyaşları, Kösem Sultan, Safiye Sultan isimli nadide eserleri ile mücevher tutkunlarının gönlünde ayrı bir yer edinen Arda İşler fuarda bir ilke imza attı.
 
Oyuncu, sunucu ve manken Simge Tertemiz tarafından tanıtılan ’AŞK-I DERUN’’ koleksiyonu ilk kez görücüye çıktı. Koleksiyon altı aylık bir çalışmayla Arda İşler tarafından tasarlandı.


 
Fuar’da ‘AŞK-I DERUN’ a olan ilginin çok fazla olduğunu ve sipariş için gelen yoğun isteklere cevap veremediklerini belirten Arda İşler; “Dünyada ve uluslararası platformda ülkemizin tanıtımını yapmayı amaçlıyoruz. Her kadının, bir erkeğin kalbinin ve kendi evinin (sarayının) Sultan’ıdır. Her kadının, ten rengine, vücut tipine, gündelik yaşamına, ve hatta alışkanlıklarına göre kişiye özel tasarımlar yapmaya, böylelikle de kendi içlerindeki Sultan’ı uyandırmayı amaçlıyorum.” dedi.

 

Otuz parçadan oluşan; ‘AŞK-I DERUN’ koleksiyonunda; pırlanta, elmas, safir ve roz altın kullanıldı.  Gerdanlık, yüzük, kelepçe, ve küpeden oluşan koleksiyonun piyasa değeri ise 1 milyon dolar değerinde…   

 
 
Son tasarımlarında Osmanlı sarayında yaşayan ve tarihe damgasını vurmuş kadın sultanlardan ilham alan Arda İşler’in daha önce hazırladığı ‘Hürrem’in Gözyaşları’ seti hayli konuşulmuştu. İşler’in tasarımlarının en önemli özelliği ise eşsiz olmaları.