Bilstein Group “Motor Atelyesi” kurdu

0
191

Otomotiv Yenileme Pazarının en önemli oyuncularından biri olan Ferdinand Bilstein TR Otomotiv 2016 yılı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurduğu motor atelyesinin açılışını gerçekleştirdi.
 
Bilstein Group atelyesi olarak adlandırılan sınıfa iki adet çalışır durumda motor ve şanzıman ile febi, SWAG ve Blue Print markalarından oluşan amortisörden, yağ pompasına, devirdaimden, ABS sensörüne olmak üzere 30’dan fazla farklı çeşitte yedek parça temin edildi. 17 Mayıs 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen atelye, motor bölümü öğrencilerine aldıkları eğitimi pratik anlamda da uygulayabilecekleri bir ortam hazırladı.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar ÇAĞLAR, Sabiha Gökçen Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürü Rüstem ÖZDEMİR, Ferdinand Bilstein TR Otomotiv Genel Müdürü Sayın Serdar ASLAN ve ekibi, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte ve katıldığı açılışın ardından Muhsin Ertuğrul Kongre Merkezinde Sayın Serdar Aslan’ın konuşmacı olarak davet edildiği konferans düzenlendi. Konferans, Sabiha Gökçen Mesleki ve Anadolu Lisesi’nin ve Ferdinand Bilstein TR Otomotiv firmasının tanıtımının ardından Sayın Serdar Aslan, öğrencileri motor bölümünün sektördeki yeri ve önemi hakkında bilgilendirdi. Sektörün merak edilenleri konu başlığı üzerine gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde Serdar Aslan öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Öğrencilerin yoğun ilgi ve sorularıyla karşılaşan Serdar Aslan, bu atelye ile motor bölümüne yönelecek öğrenci sayısının artacağını, buna vesile olmanın kendileri için büyük mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi.
 
Otomotiv sektöründe bu tarz sosyal sorumluluk projelerine önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planlayan Serdar Aslan “Gençlerimize önem veriyor, onların otomotiv sektörünü daha ileri seviyelere taşıyacağına inanıyoruz.” diyerek gençlere olan inancını vurguladı.