Bezos’un yatırım sırrı

    0
    112

    Bloomberg tarafından gündeme getirilen 1997 tarihli SEC raporuna göre Jackie ve Mike Bezos’un 1995 yılında Amazon’a 245.573 $ ‘a yatırım yaptığını ortaya çıktı. Bloomberg’e göre, hisselerinin bugünkü değeri yaklaşık 30 milyar dolar…
    Günümüzde çiftin sahip olduğu hisse oranı tam bilinmiyor. Ancak analiz doğruysa, Jackie ve Mike Bezos, Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen ve hatta Tesla CEO’su Elon Musk’tan daha fazla servete sahip olarak, dünyanın en zengin 30 kişisinden biri olabilir.
    Bloomberg’in araştırmasına göre, çiftin Amazon’da hala önemli bir payı var. 2001 ve 2016 arasında çift, kurdukları ve kar amacı gütmeyen, eğitim odaklı Bezos Ailesi Vakfı’na yaklaşık 600.000 hisse bağışladı. Eğer ikisi başka hisseleri satmamış veya bağışlamamışsa, toplam servetleri 30 milyar dolar olabilir. Doğru bilgiler için Mike ve Jackie Bezos’a ulaşan CNBC’nin cevap alamadığı belirtildi.

    “BU PARAYI BİR DAHA GÖREMEYEBİLİRSİNİZ”
    Jeff Bezos, 1994’te Amazon’da 50.000 $ civarında yatırım yaparak ve 1 milyon dolar kazanmasına yardımcı olmak için aile üyelerinden yardım istemişti. Ailesi tarafından yapılan bu yatırım o zamanlar pek mantıklı değildi. Çünkü, çoğu insanın bilgisayarları olmadığı zamanlarda e-ticaret sitesine yatırım yapmak kumar oynamakla aynıydı. Jeff, ebeveynlerine %70 ihtimalle bu parayı bir daha göremeyeceklerini söylemişti.
    Yine de Jeff, internet kullanımının hızla büyüyeceği konusunda potansiyeli görmüştü. Ailesi Jeff’in iş planını dinleseler de, oğullarının aklında ne olduğunu tam olarak anlamadılar. Mike Bezos “Tüm bunlar bizi büyük ölçüde aşmıştı. Buna rağmen Jeff’e güvendik” dedi.
    1999 ortasına gelindiğinde, Bezos’un net serveti 9 milyar doları aştı, ailesi de milyarder oldu.