Beştepe’deki ekonomi zirvesi sona erdi

0
55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodoğan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nu topladı. Toplantıda ekonomideki son gelişmeler değerlendirildi. Kurdaki yükseliş sonrasında atılacak adımlar ele alındı. Beştepe’deki toplantı 2,5 saat sürdü.
Toplantıya ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomiyle ilgili bakanlar, bürokratlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi başdanışmanları katılıyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın da toplantıya katıldığı duyuruldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son açıklamasında “Döviz kuru üzerinden gerçekleştirilen saldırı dalgasını tersine çevirecek projelerimiz var” demişti.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bugün, ekonomi yönetminin çağrıldığı Beştepe’deki toplantıya dair açıklamada bulundu.

 

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) gibi toplantılarda panik hali çıkartmanın doğru olmadığına vurgu yapan Kalın, “Bugünkü toplantıda faiz meselesi, dış açık ve enflasyon etraflıca ele alınacak” dedi.
Kalın, dövizle ilgili gelişmelerin birkaç haftadır gündemlerinde olduğunu da söyleyerek “Toplantıda döviz kuru da tartışılacak” dedi.
Ayrıca Kalın, “Ekonomik koordinasyon toplantısında istihdam yabancı yatırımlar, ithalat/ihracat dengesi masaya yatırılacak” dedi.

TCMB’NİN ADIMI SINIRLI ETKİ YAŞATTI
Kurda bugün tarihi zirvenin yenilenmesi ardından TCMB, pazartesi günkü zorunlu karşılık düzenlemesi sonrası bugün iki adım daha attı. Merkez Bankası’nın adımları ve Beştepe’de ekonomi zirvesinin yapılacağı haberinin ardından 4,26’nın altına kadar geriledi.