Bernanke: Şirket yöneticileri sorgulanmalı

0
32

Fed eski Başkanı Ben Bernanke, daha fazla şirket yöneticisinin 2008 finansal krizine yol açan eylemleri için yargılanmaları gerektiğini söyledi.

USA Today gazetesine konuşan Bernanke, ABD Adalet Bakanlığı ve diğer adalet kurumlarının finansal şirketlerin soruşturulmasına odaklandıklarını, ancak bu incelemelerin yöneticilerin bireysel kararlarının soruşturulmasına daha fazla önem vermeleri gerektiğini inandığını vurguladı. Bernanke, “Yanlış giden herşey veya atılan her yasadışı adım bazı şahısların kararları ile gerçekleşti” diye konuştu.

Bernanke, Fed Başkanı olduğu dönemde yöneticilerin bireysel kararları konusunda bir karar verme imkanı olmadığını, çünkü Fed’in bir kolluk kuvveti, adalet kurumu olmadığını vurgulayarak, “Adalet Bakanlığı ve diğer sorumlu emniyet güçleri bunu incelemeli” dedi.

Fed eski Başkanı Ben Bernanke, son aylarda açıklanan vasat istihdam verilerinin Fed için kötü haber olduğunu söyledi.
   
CNBC’ye konuşan Bernanke, “Gevşek para politikası, enflasyonu yüzde 2 nedefine geri getirme ihtiyacı dikkate alındığında haklı, Ancak son aylardaki vasal istipdam rakamları Fed’in faiz artırma planyarı için kötü haber” dedi.