Berko’dan çocuklara tiyatro

0
52

Berko Çocuk Tiyatrosu üçüncü sezonunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle işbirliği gerçekleştirdi. 28 Ocak Cumartesi günü Trump AVM’de basın önünde gerçekleşen bir törenle duyurulan işbirliği kapsamında, İstanbul ili içerisinde 10 ilçede belirlenen ilkokul ve ortaokul düzeyindeki okullarda Berko Çocuk Tiyatrosu’nun oyunu “Berfu’nun Rüyası” çocuklarla buluşacak. İstanbul’da özellikle göç alan ilçelerde 3-9 yaş arası öğrencilere ulaşacak olan “Berfu’nun Rüyası”, çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamayı, çocukların ve ailelerinin sanat gelişimine aracı olmayı ve sağlıklı beslenmenin önemi hakkında toplum bilinci oluşturmayı amaçlıyor.
 
Sanata ve Topluma Katkı Sağlıyor
Topluma ve sanata katkı sağlayan projeler üreten Berko İlaç, bu yaklaşımından yola çıkarak Berko Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu. Şimdiye kadar 30 ayrı sahnede toplam 55 oyun olarak sahnelenen Berko Çocuk Tiyatrosu, çocuklara ve onların ailelerine ücretsiz olarak ulaşıyor ve ulaşmaya devam ediyor. İlk olarak seyircisiyle 2014-2015 tiyatro sezonunda buluşan Berko Çocuk Tiyatrosu’nun ilk oyunu “Berfu’nun Rüyası”, Türkiye’de bütün iller kapsamında okullarda, belediyelerde, kültür merkezlerinde ve çeşitli sahnelerde oynanıyor. Deniz Yeşil Mavi’nin yönetmenliğini yaptığı “Berfu’nun Rüyası” tek perdelik gösterimde; Aykut İspir, Çağla Buldak, Deniz Özbay, Mukaddes Kurmuş, Gamze Özyol ve Cihan Ayhan rol alıyor
 
Berko Çocuk Tiyatrosu’na Uluslararası Ödül
2016 yılında “Junior Chamber International (JCI)”ın ikincisini düzenlediği “Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri (ICSR)” kapsamında Berko Çocuk Tiyatrosu, “kültür ve sanat” kategorisinde ödüle layık görüldü.