​Beğendik ve Real iflas talebinde bulundu

0
47

Son dönemde artan iflas ertelemesi taleplerinin bir yenisi de Türk perakende sektörünün önemli oyuncularından birinden geldi: Perakende devi Beğendik’in ve iki yıl öncesinde satın aldığı Real’in iflas erteleme talebinde bulunduğu öğrenildi.

BusinessHT’nin edindiği bilgilere göre, şirketler için 7 Nisan tarihinde İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne iflas ertelemesi başvurusunda bulunuldu.

Şirketten BusinessHT’ye yapılan açıklamada, “Bahsi geçen konuyla ilgili bize ulaşan herhangi bir bilgi yok” denildi.

Beğendik, 2014 yılında süpermarket zinciri Real’i Alman perakende şirketi Metro’dan satın alarak bünyesine katmıştı. 

Eylül ayında İngiliz perakende şirketi Tesco’nun Türkiye’deki varlığı Tesco Kipa’ya ait 10 mağazayı da Beğendik’e devredeceği iddia edilmiş, ancak Ocak ayında görüşmelerin başarısız sonuçlandığı açıklanmıştı.

Hacı Beğendik Eylül ayında yaptığı bir değerlendirmede, “Geçen yıla kadar organik büyürken, Real’de yaptığımız satın alma sonrasında, inorganik olarak çok daha hızlı ve kolay büyüyebileceğimizi gördük. Bu doğrultuda Tesco Kipa’nın da 10 mağazasını satın alacağız. Satın almayı dördüncü çeyrekte bitirmiş olacağız” demişti.

İlk mağazasını 1986 yılında Kayseri’de açan Beğendik, 1993 yılında Ankara Kocatepe mağazasını hizmete açarak büyümeye başladı. Şirketin bugün Ankara, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Konya ve Bursa illeri olmak üzere toplam 6 ilde 45 mağazası bulunuyor.

Türkiye’deki merkez ofisini 1997 yılında İstanbul’da kuran Real’in ise Türkiye’de 13 mağazası bulunuyor.

Son dönemde ekonomide yaşanan sıkıntıların etkisiyle iflas erteleme taleplerinde büyük bir artış görülürken, bazı bankacılar ve yetkililer bu hakkın kötü kullanımının ticari hayatta sorunlar yarattığına dair uyarılarda bulunuyor.