Bahçeli: Şartlarımız baki, AKP ile görüşmeye hazırız

0
51

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, hükümet kurma süreci kapsamında görüşmek üzere, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den randevu talep etmesinin ardından Bahçeli’den yazılı bir açıklama geldi.

MHP Genel Başkanı, “Elbette Milliyetçi Hareket Partisi, AKP ile görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Fakat önce, Sayın Davutoğlu’ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir” dedi.

Bahçeli “Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır. Hiç kimse bizden, siyasi hesap ve sinsi planlarını hayata geçirmek için destek veya örtülü bir müsamaha beklememelidir. Türk siyaseti, bugünkü kriz ortamından çıkmak için ya bir yol inşa etmeli ya da bir yol bulmalıdır” ifadesini kullandı.

“Hayal kırıklığı”
Bahçeli, AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmeleriyle ilgili de, “Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında süren koalisyon görüşme zincirinin son halkası bugün sonuçlanmıştır. Beklentiler suya düşmüş, AKP ile CHP millet nezdinde hayal kırıklığı yaratmışlardır. Milletimizin arzu ve arayışı hiçe sayılmıştır. İki partinin siyasi yaklaşım ve görüş farklılıklarını aşamadıkları, bir koalisyon hükümeti kurma iradesinde buluşamadıkları net olarak ortaya çıkmıştır. Böylece Türkiye önemli bir fırsatı göz göre göre kaçırmıştır.” açıklamasını yaptı.