‘Ayakkabıcılık sektöründe tasarım ve markalaşmaya ağırlık verilmeli’

0
68

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ayakkabıcılık sektöründe tasarım ve markalaşma çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

İZTO’dan yapılan açıklamaya göre, Ege Ayakkabıcı Sanayicileri Derneği Başkanı Şevket Cihan ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Demirtaş, İzmir’in ayakkabıcılık sektörünün son yıllarda büyük bir atağa kalktığını ifade etti.

Demirtaş, “Ayakkabıcılık sektöründe tasarım ve markalaşma çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini” dile getirerek, “Bunun için önümüzdeki yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Ayakkabı Tasarım Bölümü açalım. Ayakkabı İzmir markasını yaratalım. Logo ve tescil çalışmalarını yapalım. Ayrıca bu markayı kullanmanın kurallarını koyarak firmalardan taahhüt alalım. Sadece belli bir kalitede üretim yapan firmalar bu markayı kullanabilsin” diye konuştu.

Ege Ayakkabıcı Sanayicileri Derneği Başkanı Şevket Cihan ise Milano Ayakkabıcılık Fuarları ile İtalya’da çok önemli görüşmeler yaptıklarını ve çok sayıda firmaya ulaşma imkanı bulduklarını dile getirerek, 23 – 25 Temmuz 2015 tarihlerinde yine yurtdışından firmaların katılacağı ikili iş görüşmeler gerçekleştireceklerini kaydetti.