Avrupa’da bankalar ‘ekonomik nükleer kışa’ hazırlanıyorlar

    0
    80

    CNBC’ye bilgi veren kaynaklara göre Avrupa’da bankalar bir ‘ekonomik nükleer kışa’ hazırlanıyorlar. 

    2016 yılının ilk yarısının finansal piyasalar için bir roller-coaster gibi geçtiğine işaret eden piyasa uzmanların, İngiltere’deki AB referandumu ve beklenenden zayıf şirket karlarının yarattığı belirsizliğin yılın ikinci yarısının da zor geçeceğini gösterdiğini ifade ettiler. 

    Avrupa bankalarının çok zorlu bir 6 ayı geride bıraktığını belirten uzmanlar, gelişmelerden en çok etkilenen Avrupa bankaları olarak Deutsche Bank ve Credit Suisse’nin ön plana çıktığını, İngiltere’de ise en büyük darbeyi RBS’nin altına dikkat çektiler. 

    Büyük bir yatırım bankasından bir kaynak CNBC’ye yaptığı açıtlamada, finansal hizmetler şirketlerinin bu yılın sonuna kadar olabilecek en kötü durum senaryosunu dikkate alan bir stretejiyi birlikte ortaya koyduklarını vurguladı. 

    En kötü durum senaryosunun, İngiltere’nin AB’den ayrılmak için Madde 50’yi yürürlüğe sokmasını, başka Avrupa ülkelerinde AB’den ayrılmak için referandum yapılması ve GBP’nın 1,20 ABD Doları seviyesinin altına inmesini içerdiğini belirten kaynak, “Bankalar şu anda her şeye karşı hazırlıklılar” diye konuştu.