Avrupa hisseleri yedi haftanın düşüğüne yakın seyretti

0
24

Avrupa hisse senetleri, emtia üreticisi hisse senetlerindeki yükselişin iki günlük düşüş sonrası yatırımcı algısını etkileyememesinin ardından yatay seyretti.
 
Bölge hisse senetleri, geçtiğimiz iki günde yüzde 2.2 düştükten sonra 21 Ekim’den bu yana görülen en düşük seviyelerine yakın seyretti. Glencore Plc hisseleri, İsviçre emtia traderının yükümlülükleri azaltmak amacıyla mevcut programa hız kazandırmasının ardından yüzde 11 değer kazandı. Program çerçevesinde, net borcun gelecek yılın sonuna kadar yaklaşık 18 milyar dolar düzeyine çekilmesi amaçlanıyor.
 
Londra’da EFG Asset Management araştırma birimi yöneticisi Daniel Murray, “Gelişmeler çok yoğun fakat hiçbiri tek başına değerlendirildiğinde korkunç değil. Fakat bir araya geldiklerinde piyasaları aşağı çekecek ve yatırımcı algısını da beraberinde sürükleyecekmiş gibi bir izlenim oluşuyor. Şimdi tüm gözler Fed üzerinde” dedi.
 
Stoxx Europe 600 Endeksi, yaklaşık yüzde 0.9 düştükten sonra Londra saatiyle 11:03’te yüzde 0.1 yükseldi. Emtia üreticisi şirketlerin hisse senetleri, 2009’dan bu yana en düşük düzeyini gördükten sonra, yüzde 1.6 değer kazanarak yükselişini ikinci güne taşımaya yöneldi.