Aselsan Rusya’ya açıldı

0
30

MAKS 2015’te Türkiye ve firma adına ilk katılımı gerçekleştiren Aselsan, 3 hafta aranın ardından Rusya’nın bir diğer önemli savunma fuarında yer alarak, Rusya pazarında ciddi hedefleri olduğunu ortaya koydu.

Aselsan, MAKS-2015’le Rusya’ya açıldı.

Sputnik’in haberine göre, MAKS 2015 Fuarı sırasında Sputnik’e konuşan Aselsan Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Baki Şensoy, Rusya’daki çalışmaları hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: “Rusya’daki firmalarla ve devlet otoriteleriyle devam eden ve sürdürmek istediğimiz olumlu ilişkilerimiz ve çalışmalarımız var. Bunlar temel teşkil etti bizim açımızdan. MAKS fuarı, her alanda bu çalışmaları sürdürme imkanı bulabileceğimiz bir platform. Rusya’daki muhataplarımızın burada çok zengin bir katılımı var. Önemli kuruluşların burada çok geniş katılımlarının olduğunu gördük. En başta bilgilendik. Fuarda sergilenen ürünleri, yetenekleri şirketimiz adına bir bilgi kaynağı olarak da değerlendirdik. Bir taraftan da muhataplarımızla görüşme imkanı bulduk. MAKS fuarı, aynı zamanda farklı ülkelerden gelen temsilcilerin de olduğu bir fuar. Onlarla da diyaloga geçme, iş imkanlarını konuşma fırsatımız oldu.”

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Russia Arms Expo kapsamında, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Uluslararası Askeri ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu forumu da yapılacak.

Fuarın organizatörü Uralvagonzavod şirketi, aralarında T-34 ve Armata tankları ile Koalitsiya-SV kundağı motorlu topçu sistemi dahil 40’tan fazla askeri teçhizat tanıtacak. Teçhizat, Rusya Savunma Bakanlığı’nın izniyle koruma sağlanarak sergilenecek.