Apple Watch su geçirmiyor

0
43

Apple, akıllı saatinin özellikleriyle kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Kullanıcıların yaptığı testler sonucunda, Apple Watch’ın su geçirmediği ortaya çıktı. Şirket bu konuda özellikle bir duyuru yapmamıştı.
 
Teknoyo.com’un haberine göre, Apple’ın akıllı saati Apple Watch’un su geçirmeme özelliğine sahip olduğu ortaya çıktı. Apple Watch satın alan kullanıcıların yaptığı testlerde akıllı saatlerin ne kadar suya karşı dayanıklı olduğu test edildi. Apple tarafından açıklanmamış olsa da Apple Watch suya karşı oldukça dayanıklı olduğu görülüyor.
 
Hatta YouTube’ta paylaşılan bir videoda Apple Watch’a, havuzda ciddi bir test yapılıyor. Apple’ın akıllı saatiyle havuza dalan bir kullanıcı, Apple Watch’u uzun bir süre havuza atıyor. Ve yaklaşık 5 dakika kadar havuzun içinde bekliyor. Apple Watch, havuzdan çıktığında hiçbir sorun olmadan kullanılabiliyor. Akıllı saatin dijital kurma kolundan (crown) dokunmatik ekranına kadar birçok özellik çok iyi bir şekilde çalışmaya devam ediyor.
Apple, akıllı saatinin su geçirmeme özelliğiyle ilgili herhangi bir duyuru yapmamıştı; fakar saatin kullanım kılavuzuna bakıldığında IPX7 sertifikasına sahip olduğu yani saatin yaklaşık 2 metre derinliğe kadar suya dayanabildiğini gösteriyor. Ancak Apple Watch deniz suyu ve kimyasal maddelere karşı dayanıksız.
 
Apple Watch’ın su geçirmeme özelliği için yapılan test videosunu izleyebilirsiniz.