Apple Watch Android’in yıllık satışını bir günde gerçekleştirdi

0
35

Apple Watch’un 10 Nisan Cuma günkü lansmanı müthiş bir başarıya imza attı. Araştırma şirketi Slice Intelligence’ın raporuna göre, Apple ABD’de yeni akıllı saati için tam 1 milyon ön sipariş aldı.

Businessinsider’da yer alan haberde, Android Wear satışının ise 2014 yılının bütününde 720,000 olarak gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Ön sipariş verenler saatlerine en erken 24 Nisan’da kavuşacak olsalar da, tam 957,000 Amerikalı Apple’ın akıllı saatine sahip olmak için ön sipariş verdi.

Slice’ın verileri 2 milyon online tüketiciyi kapsayan bir tabana dayanıyor. Sipariş verenlerin yüzde 62’si, daha ucuz olan Apple Wacth Sport’u (349 dolar) yeğledi; bununla birlikte tüketicilerden her birinin ortalama 1.3 saat siparişi verdiği belirlendi.

Apple Watch müşterilerinin yüzde 72’si son iki yılda başka bir Apple ürünü daha aldı. Bir referans vermek gerekirse, Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın Eylül 2014’teki hafta sonu lansmanında tam 10 milyon aygıt satmıştı. Ancak akıllı saat pazarı henüz olgunluğa ulaşmadığından bu pek doğru bir karşılaştırma sayılmaz. Bu noktada diğer akıllı saat üreticileriyle karşılaştırma yapmak daha mantıklı ve bu durumda da, Apple fark atıyor.
2014 yılı boyunca 720,000 Android Wear cihazı sevk edildi.  Bunlara LG Electronics, Motorola Mobility ve Samsung Electronics ürünleri dahil. Apple bütün bu rakamları bir günde alt etmeyi başardı.