Apple etkinliğinde neler tanıtıldı?

0
54

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın San Francisco’daki  Bill Graham Civic Auditorium’da düzenlediği lansman TSİ 20.00’da başladı. Sahneye ilk olarak Apple Watch ile yüzde 97 müşteri memnuniyeti kazandıklarını aktararak Apple CEO’su Tim Cook çıktı.
 
iPAD PRO
Jeff Williams’ın Apple Watch işletim sistemi WatchOS’u anlatmasının ardından çıktığından bu yana yapılan en büyük yenilik olarak lanse edilen iPad tanıtıldı. Kurumsal kullanım bazlı tasarlanan yeni iPad önceden de tahmin edildiği üzere 12 inç ekran boyutuna sahip. 5.6 milyon piksele sahip ekran 3. Nesil 654 bit A9X işlemci ile geliyor. Yeni iPad, iPad Air’e kıyasla neredeyse iki kat daha hızlı. 10 saatlik pil ömrü olan iPad Pro için son 12 ayda sevkiyatı yapılan taşınabilir bilgisayarların yüzde 80’inden daha hızlı olduğu iddia edildi.
 
APPLE PENCIL
iPad Pro için özel akıllı klavye geliştiren Apple, sonunda bu yeni tableti için kalem tasarladı; Apple Pencil. Apple Pencil şimdiye kadar Apple’ın geliştirdiği en üstün teknolojilerden biri. Apple Pencil ile basınca göre ince veya yoğun boyama yapılabiliyor. Üzerinde 3D medikal çalışmalar yapılabilen iPad Pro ile Apple Pencil doktorların yeni gözdesi olabilir.

 

APPLE TV
Dokunmatik kumanda, Siri entegrasyonuyla dikkat çeken Apple TV’de Siri ile iTunes, Netflix, Hulu, HBO,

Showtime araması yapılabiliyor. Ekran koruyucular günün saatine uygun değişebilme özelliğiyle ilgi çekiyor. tvOS adında yeni bir işletim sistemiyle üretilen AppleTV’nin işletim sistemi yine sadece Apple TV’ye özel olacak. Apple TV Siri’ye o kadar entegre edilmişki kumandasının yalnızca 5 tuşu var.

iPHONE 6S ve iPHONE 6S PLUS
Apple Watch’ta kullanılan 7000 seri aliminyumdan yapılan yeni iPhone’lar 4 farklı renkte geldi, merakla beklenen pembe altın rengi artık kullanılabilecek. 3 boyutlu dokunuş özelliği getirilen iPhone’lar forcetouch özelliğine sahip. 

Dünyayı 3D Touch teknolojisiyle tanıştıran Apple yine bir ilke imza atıyor. Bu özellik sıklıkla yaptığınız eylemler için kısa yol sağlıyor, ilk dokunuşta ön izleme ve dokunmaya devam edilirse içeriğe yönlendiriyor. Yeni teknoloji sayesinde bir uygulamanın içine girip yapmak isteneni içinden seçmek yerine, uygulamaya girmeden yapmak istenen işlem yapılabilecek.

İŞTE iPHONE 6S VE iPHONE 6S PLUS’IN ÖZELLİKLERİ VE FİYATI