Apple bir tweetle 8 milyar dolar değerlendi

    0
    34

    Son zamanlarda iş insanlarının ve profesyonellerin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımların piyasalar üzerindeki etkisi önemli bir tartışma konusu. Bu konudaki son örneklerden birisi Carl Icahn’ın attığı tweet oldu.

    Market Watch’un haberine göre, aktivist milyarder yatırımcı Carl Icahn, Apple CEO’su Tim Cook’a yazdığı mektubu Twitter üzerinden takipçileri ile paylaştı.

    Icahn mektupta, Apple’ın hisselerinin gerçek değerinin 240 dolar olduğunu söylüyordu. Bu rakam hisselerin mevcut değerinin yüzde 84 üstündeydi. Icahn mektupla ilgili ‘tweet’ini Pazartesi günü saat 11:00’den hemen sonra atmıştı. Saat 11:00 civarında Apple hisseleri 128,74 seviyesinde görünüyordu.

    Icahn’ın tweet’inden hemen sonra Apple hisseleri yüzde 1,1 artarak 130,19 dolara yükseldi. Factshet verilerine göre böylelikle Apple şirketinin değeri bir tweet sonrası 8,35 milyar dolar artmış oldu.

    Icahn’ın sahibi olduğu hedge fon Icahn Associates elinde tuttuğu 52,8 milyon hisseyle Apple’ın en büyük yedinci hissedarı durumunda.

    Icahn 31 Mart’tan bu yana Apple hisseleri için 303,9 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Kendi tweetinden sonra Icahn’ın elinde tuttuğu Apple hisselerinin değeri de bir günde 76,5 milyon dolar arttı.

    Icahn mektubunda gelecek sene Apple’ın televizyon pazarına girmeye ve pazarı hakimiyeti altına almaya ve 2020 yılında da şirketin otomobil pazarına girmeye hazırlandığına inandığını ifade etti.