App Store uygulamalarına zam geliyor

0
30

2015 yılı başından beri Türkiye’de dolar kurunun artmasının etkisiyle Apple, Türkiye’deki App Store uygulamalarına zam yapacağını açıkladı. Uygulama geliştiricilere gönderilen e-postada Apple, 36 saat içinde Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerde zam yapacağını ve fiyatlarını buna göre belirlemeleri gerektiğini duyurdu. Zam yapılacak ülkeler şu şekilde; Meksika, Güney Afrika, Güney Kore ve Türkiye.
 
Apple’dan gönderilen e-postada, uygulamalara ne kadar zam geleceği ise açıklanmadı. Şirket, uygulama geliştiricilere daha sonra göndereceği e-posta ile seçenekler sunacak. Geliştiriciler de buna göre App Store’daki uygulama fiyatlarını seçecek.
 
NE KADAR ZAM GELECEK?
Teknoyo‘nun haberine göre, ücretli uygulamalara ne kadar zam geleceği konusunda bazı tahminler var. Bilindiği üzere App Store Türkiye’deki en ucuz uygulama 1.99 TL. Doların TL karşısındaki yükselişinin etkisiyle en ucuz uygulamaya 50 kuruş zam gelerek 2.49 TL’ye yükseleceğini tahmin ediliyor. Buna göre diğer ücretli uygulamalara da yüzde 25‘lik oranda zam yapılabilir.
 
Daha önce paylaştığımız gibi Apple Türkiye’deki iPhone, iPad, Mac ve iPod fiyatlarına da zam yapmıştı. Buna göre iPhone 6 16 GB’ın 2349 TL’lik fiyatına yüzde 6 civarında zam geldi ve 2499 TL’ye çıkmıştı. iPhone 6 Plus 128 GB modeli ise 3499 TL’ye çıktı ve en pahalı iPhone modeli olmuştu.