Antalya’ya 30 binden fazla Rus turist gitti

0
323

Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR), 30 binden fazla Rus turistin charter seferlerinin yenilenmesinin ardından ilk 12 gün içerisinde Antalya’ya gittiğini bildirdi.

ATOR Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, ‘2-14 Eylül tarihleri arasında Türkiye ile charter seferlerinin yenilenmesinin ardından ilk 12 gün içerisinde Antalya’ya yaklaşık 31 bin Rus turist geldi. Ekim ayı sonunda kadar havalimanı 100 bine yakın Rus turisti karşılayacak. Ayrıca Rusya’dan 550’den fazla charter sefer bekliyor’ denildi.

ATOR’dan yapılan açıklamalarda şu ifadelere de yer verildi: ‘Bazı durumlarda talep o kadar yüksekti ki, bazı bölgelerde ek sefer düzenlemek ve uçuş programı süresini uzatmak zorunda kaldık. Türkiye’ye giderken Ruslar beklendiği üzere 5 yıldızlı herşey dahil sistemiyle çalışan otelleri tercih ettiler.’

Elde edilen verilere göre, bu senenin ilk 9 ayında Antalya her iki turistinden birini kaybetti. 2015’in aynı döneminde Antalya 8 milyondan fazla yabancı misafiri ağırlarken bu sene bu değer 3,95 milyona düştü.