Amazon’un 80 milyar dolarlık yeni sektörü

0
60

Wall Street Journel’ın haberine göre, Amazon kendi markası altında kendi ürettiği gıda ürünlerini satacak.

Amazon daha önce tuvalet kağıdından pile kadar çok sayıda kendi ürününü sattı; fakat şirket gıda sektörüyle ilgili ilk kez girişimde bulunacak.

Küresel gıda pazarının büyüklüğü 2015 verilerine göre 2.14 trilyon dolar. Sektör için daha özel bakılırsa, ABD’de satılan özel etiketli ürün pazarı 80 milyar dolar büyüklüğünde. amazonun bu 80 milyar dolarlık pazar içinde önemli oyunculardan olmasının muhtemel olduğu aktarılıyor.

Yıllardır çok sayıda farklı markanın gıda ürünlerini müşteriye satan Amazon’un elinde tercih edilen ürünlerle ve müşterinin beklentileriyle ilgili büyük bir data bulunuyor. 

Amazon’un iş yapış stili kendi e-ticaret ortamından çok satılan bir figürü alıp aynısını yapıp daha ucuza satmak.

Gıda sektöründe de buna benzer bir modelle çalışıp çalışmayacağı henüz bilinmeyen Amazon’un müşterilerin ilgilisini çekecek ürünler çıkartmasının olası olduğu aktarılıyor.

Fakat uzmanlar Amazon’un gıda sektörünün ne derecek riskli olduğunun da farkında olması gerektiği görüşünde. Uzmanlara göre, müşteriye satılan USB kablosu bozuk ise yenisini göndermek mümkün, fakat satılan gıda ile birinin sağlığı olumsuz etkilenirse bu durum şirket için uzun süre düzelmeyecek bir itibar anlamına gelebilir.