Amazon’un 20. yıldönümü Kara Cuma’dan büyük olacak

0
39

Amazon, 20. yıldönümünün ‘Kara Cuma (Black Friday)’dan büyük olacağını iddia ediyor. ‘Kara Cuma’dan bile indirimli satış gerçekleştirileceğini söyleyen Amazon, 15 Temmuz gecesinden itibaren 10 dakikada bir yeni bir üründe kampanya yapacak.

The Verge’nin haberine göre, Amazon’un küresel alışveriş etkinliğinden ABD, Birleşik Krallık, İspanya, Japonya, İtalya, Almanya, Fransa, Kanada ve Avusturya’daki müşteriler yararlanılabilecek.

Amazon’da yükseltilmiş üyeliğe sahip (Prime) üyeler tarafından her kategoriden çok sayıda ürün indirimli olarak satın alınabilecek.

Amazon’un etkinliğinin ana amacı müşterilerin üyeliklerini Prime’a yükseltmelerini sağlamak. Çünkü araştırmalara göre Prime müşteriler, standart üyeliği olan müşterilerden neredeyse 2 kat fazla para harcıyor.

Küresel alışveriş etkinliği için Prime olmak isteyenlerin ise üyelik için para ödemelerine gerek yok. 30 günlük Prime deneme üyeliğini yaparak aynı etkinliğe katılmak mümkün.

KARA CUMA NEDİR?
ABD’de Şükran Günü’nden sonraki ilk cuma günü ‘Kara Cuma (Black Friday)’ olarak biliniyor. Çok sayıda mağazanın büyük indirime girdiği bu günde müşteriler erken saatlerde beklemeye başlar ve mağazalar açıldığında insanlar adeta içeri hücum eder. İzdihamdan kaybaklı kazalar ve yaralanmalar da fazlaca görülür.