Allianz Türkiye’nin yeni CEO’su Aylin Somersan-Coqui oldu

0
34

Allianz Türkiye’nin CEO’su 1 Ocak 2016 itibarıyla değişti. 2013 yılının Temmuz ayından bu yana Allianz Türkiye CEO’su olarak görev yapan Solmaz Altın Allianz Grubu’nda Dijital Dönüşüm Başkanı (Chief Digital Officer) olarak görev yapmaya başladı ve yerini, Allianz Türkiye’nin Ocak 2013’ten bu yana Mali İşler’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’nı (CFO) yürüten Aylin Somersan-Coqui’ye bıraktı.
   
1976 İstanbul doğumlu Aylin Somersan-Coqui, Davidson College’ın Ekonomi ve Almanca Ana Bölümleri’nden ve Uygulamalı Matematik Alt Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Harvard Üniversitesi’nin İşletme Bölümü’nde tamamlayan Aylin Somersan-Coqui, kariyerine 1998 yılında New York’ta, Morgan Stanley Bankası’nda Yatırım Bankacısı olarak başladı. Lisanslı Finansal Danışman (CFA) sertifikası sahibi Aylin Somersan-Coqui, 2003’te Münih’te bulunan Allianz Global Investors şirketine katıldı. 2005-2010 yılları arasında PIMCO’nun Münih, Newport Beach ve Londra ofislerinde çalışan Aylin Somersan-Coqui, son olarak Üst Düzey Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Müşteriler İsviçre Sorumlusu olarak görev yaptı. Kariyerine Allianz SE CEO Ofisi Eş Başkanı olarak devam eden Aylin Somersan-Coqui, Türkiye’deki çalışma yaşamına Ocak 2013’te Allianz Sigorta A.Ş. ile Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş.’de başladı. Aylin Somersan-Coqui bu iki şirket için yürüttüğü CFO ve İcra Kurulu Başkan Vekilliği görevlerine ek olarak, Temmuz 2013’te Allianz Yaşam ve Emeklilik A.Ş.’nin CFO’luğunu üstlendi. Aylin Somersan-Coqui, 1 Ocak 2016’dan itibaren Allianz Türkiye CEO’su olarak görev alıyor.
   
Aylin Somersan-Coqui’den boşalan CFO pozisyonuna ise, 2014’ten bu yana Allianz Sigorta A.Ş.’nin Teknik İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ersin Pak geçti. 1977 Bursa doğumlu Ersin Pak, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Ersin Pak, kariyerine Koç Allianz Hayat ve Emeklilik Şirketi’nde başladı. Aynı zamanda Sicile Kayıtlı Aktüer olan Ersin Pak, Allianz şirketleri bünyesinde hayat ve hayat dışı branşlarda aktüerya, ürün geliştirme ve reasürans konularında farklı görevlerde bulunduktan sonra 2011 yılında Ürün ve Fiyatlandırma’dan Sorumlu Grup Başkanı oldu. Allianz Sigorta A.Ş.’de 2014’ten bu yana Teknik İşler’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olan Ersin Pak, kariyerine 1 Ocak 2016 itibarıyla Allianz Türkiye’nin CFO’su olarak devam ediyor.
   
2013 yılının Temmuz ayından bu yana Allianz Türkiye CEO’su olarak görev yapan Solmaz Altın, Allianz Grubu’nda Dijital Dönüşüm Başkanı olarak görev yapmaya başladı. 1974, Krefeld, Almanya doğumlu olan Solmaz Altın, Duisburg, Almanya’daki Gerhard-Mercator Üniversitesi’nin İşletme ve Ekonomi bölümlerinden mezun oldu. Solmaz Altın, Almanya, Asya ve Avustralya’da, bankacılık ve danışmanlık sektörlerinde üstlendiği çeşitli pozisyonların ardından, 2009 yılında Risk Direktörü olarak Allianz Türkiye bünyesine katıldı. 2010 yılında Mali İşler Direktörü olan Solmaz Altın, 1 Temmuz 2013’ten bu yana Allianz Türkiye CEO’su olarak görev yapıyordu. Solmaz Altın, 1 Ocak 2016 itibarıyla üstlendiği yeni göreviyle, Allianz Grubu’nun dijital dönüşümünü sağlama hedefi ile kurulmakta olan Dijital Dönüşüm bölümüne liderlik edecek.