​Akfen’den 26 milyon TL zarar

0
105

Akfen Holding ikinci çeyrekte 26 milyon TL net zarar açıkladı. Piyasa beklentisi ise 18 milyon TL net zarardı. 

Ak Yatırım’ın değerlendirmesinde,sapmanın nedeninin tahminlerin üzerinde gerçekleşen finansal giderlerden kaynaklandığı bildirildi. 

Şirketin ikinci çeyrek düzeltilmiş FAVÖK’ü (172 milyon TL) Akfen İnşaat ve TAV Havalimanları Holding’in beklentilerin üzerinde katkısı dolayısıyla tahminlerini (152 milyon TL) aştığı kaydedildi.

Kurum tarafından yapılan değerlendirmede ”Şirket 12 aylık hedef fiyatı hisse başına 8,02 TL olarak koruyoruz. 2015 FAVÖK tahminimizi 550mn TL’ye (Önceki: 543mn TL) ve net zarar tahminimizi 71 mn TL’ye (Önceki: 52mn TL net kar) revize ediyoruz. Şirket hisseleri son 3 ayda endeksin %35 üzerinde performans gösterdi. 2Ç15 sonuçlarının kısa vadeli hisse performansına hafif olumsuz etkisi olabileceğini düşünüyoruz.” denildi.

”DÜZELTİLMİŞ VAFÖK’TE İYİLEŞME VAR”
Oyak Yatırım’ın değerlendirmesinde ise, şirketin düzeltilmiş VAFÖK rakamlarında yıllık olarak önemli iyileşme görüldüğü kaydedildi.

Oyak Yatırım şu değerlendirmeye yer verdi: Şirketin VAFÖK rakamı 172 milyon TL seviyesinde gerçekleşirken 2Ç14’de 102 milyon TL seviyesindeydi. Bu iyileşmede özellikle daha fazla yağış olması sayesinde HES portföyünün üretimini artırması ve neredeyse üretimin yarısının dolar bazlı sabit fiyat mekanizmasına satması neden oldu. Bunun yanında Mersin Limanı’nda dolar bazlı gelirleri ve giderlerin büyük oranda TL olmasından olumlu etkilendi ve marjını %61’den %68 seviyesine çıkardı. İDO’ya bakıldığında ise şirkette alınan önlemlerin etkisini gösterdiği ve marjları %40 seviyesinden %48.5 seviyesine taşıdığı görülüyor.