Akbank mobil bankacılıkta ilk 10’da

0
43

Forrester’ın yaptığı bir araştırmaya göre, İspanyol, Türk ve Polonyalı bankalar mobil bankacılıkta dünyada başı çekiyor.

“Les Echos” gazetesinde yer alan haberde, bu en iyiler liginde yer alan bazı bankaların yeni müşterilerinin ilk başta mobil bankacılık hizmetinin uygulamalarına hakim olmalarını kolaylaştırmak için bazı fonksiyonlara erişimi sınırlandırdığına dikkat çekiliyor. Bunlardan biri de, “Akbank Direkt Plus Hizmeti”ni yalnızca zengin müşterilerine ve bu uygulamanın meraklılarına sunan Akbank. 100 üzerinden not verilen sıralamada Akbank 70 puanla dokuzuncu.

Forrester’ın dünyadaki 41 bankayı kapsayan araştırmasında ilk sırada ise İspanyol CaixaBank yer alıyor. 100 üzerinden 86 notu olan CaixaBank, müşterilerinin ödemeler düzenine bakarak onlara gelecekte ne kadar harcamaları gerektiği konusunda bir tahminde bulunuyor. Bunun dışında İspanyol banka, müşterilerinin mali durumuna göre, hesap bakiyeleri ekside olduğunda kredi vermeyi de öneriyor.

Forrester yetkilileri özellikle İspanyol, Polonyalı ve Türk bankaların müşterilerin çoklu kanallı yollarını optimize etmek ve kişiselleştirilmiş pazarlama araçlarını güçlendirmek suretiyle mobil bankacılığın geleceğine yatırım yaptıklarına dikkat çekiyorlar.

Sıralamada 75 puanla üçüncü olan Polonyalı Bank Zachodni WBK bankanın mobil uygulamasından ulaşılabilen banka danışmanıyla konferans yöntemiyle bağlantı kurulmasını sağlayarak, dijital dünyayla geleneksel bankacılık arasındaki geçişi kolaylaştırmış oluyor.